Kell 9.10 jõudsin Lõunakeskusesse ning peatselt nägin liuvälja, kus usinamad treffneristid olid juba uisud alla pannud ning lõikasid äsjasilutud jäässe esimesed jäljed. Uiskude eest tuli tasuda üks euro ning pärast seda pandi minu nimele taha N (neljapäev).

Õpetajad märgivad kõik uisutajad üles, sest uisutades saab endale ühe viie. Tol neljapäeval oli minul aga plaanis kaasõpilasi jälgida. Uisutajatest sain kokku terve välimääraja –  märkasin nelja uisutajate eriliiki.

Algajad
Need treffneristid saavad aru, et nad jäävad teistele ette ning hoiavad raja äärde, uisutades omas tempos. Sageli hoiavad nad omaette ning pea on neil norgus, kardavad üle kõige kukkumist.

Vastupäeva sõitjad
Kuna liuväljal sõidetakse vastupäeva, on neid kõige rohkem. Nende seas leidub rohkem paaris liikujaid, kuid tasub siiski ettevaatlik olla, sest nii mõnigi neist kordab arvestuseks ning nende silmad on ainult konspektis.

Keskel harjutajad
Keskel oma tehnikat või trikke harjutades ei jää nad teistele ette. Nad võivad vahepeal ka mõne ringi teha, aga ärge laske end petta, sest varsti on nad tagasi keskel järgmist liigutust harjutamas.

“Ossa poiss, hoia alt!” uisutajad
Liuväljale tulles kaob neilt naeratus, uisutamine on tõsine värk. Nende liigutused ja kiirus on eeskujuks teistele, vahest isegi hirmuäratavad.