Teadussaatest Rakett69 on kolme viimase aasta jooksul osa võtnud päris mitmed treffneristid, kuid kunagi varem pole olnud see nii populaarne kui sel aastal. Nimelt on saate 4. hooaja 15-st osalejast koguni üks kolmandik praegused või endised treffneristid. Tervel kooliperel on põhjust olla nende üle uhke, kuna praeguseks hetkeks eetris olnud kuue saate jooksul on koolivennad näidanud väga häid tulemusi ning vastavalt sellele püsivad nad kõik tihedas konkurentsis.

Loodusklassi õpilane Jüri Lääs otsustas saates osaleda hetkeemotsiooni ajel, kuna arvas, et Rakett69 pardale astumine võiks olla lahe kogemus. Ühtlasi innustas ta teadussaatest osa võtma ka reaalklassis käivat sõpra Kaspar Koolmeistrit, kes otsustas koolivenna eeskujul telesaates kätt proovida. Reaalklassi õpilane Thorny Valk ei soovinud tegelikult üldse osa võtta, kuid kuna Thorny lähedased nägid temas suurt potentsiaali, siis registreeriti noormees tagaselja esimesse vooru. Thorny keelitas endaga koos avasaatesse tulema ka OÜ Kolm Põrsakest juhatuse liikmed Taavet Kutsari ja Aksel Pardi, kellest viimane pääses koos Thornyga ka järgmistesse voorudesse. Oma teadushuvi näitab saates üles ka Anneli Saarva klassis õppinud Treffneri vilistlane Kaur Karus, kes lõpetas Treffneri kooli 2 aastat tagasi ning õpib nüüd Tartu Ülikoolis II kursusel arstiteadust.

Väärt kogemuste pagas
Suurimaks väljakutseks, mida teadussaade esitanud, peavad noormehed kaameratega harjumist. Ka kohtunike psühholoogia mõistmine ning nende ootustele vastamine nõudvat omajagu pingutust. Peale toreda kogemuse saamise arendab noormeeste sõnul Rakett69-s osalemine meeskonnatööd ning oskust pingeliste olukordade üle kontrolli kehtestada.

Kõik osalejad soovitavad soojalt ka kõigil teistel asjast huvitatutel järgmisel aastal teadussaatest osa võtta ning julgustavad koolikaaslasi, et tegelikult pole see üldse nii hirmuäratav, kui televiisorist tundub. Nüüdseks on Thorny oma lähedastele väga tänulik, et nad teda tagant utsitasid ning vastu tahtmist saatesse kirja panid. „Julgus ja pealehakkamine, kokkusegatud mõningaste teadmistega, annavad piisava pagasi, et Rakett69-s osaleda,” innustab Thorny nooremaid koolikaaslasi ning lisab, et saates osalemine annab supervahva kogemuse ning huvitavad teadmised, mida õpikust õppida pole võimalik.

Rakett69  Kolm rohelist Treffneri poissi koos tiimikaaslasega päid murdmas
Rakett69 Kolm rohelist Treffneri poissi koos tiimikaaslasega päid murdmas