Reede õhtul, 10. jaanuaril kell kaheksa koolimajja sisenedes olid meie ootused ja kujutlused reaalsusest sootuks erinevad. Uskusime, et maja kihab juba ukselt kiigates arvutimänguritest, kujutlesime sadu meieealisi antisotsiaalseid nohikuid arvutite kohal nohisemas. Olime aga üsna üllatunud, kui nägime mehi peaaegu igas vanuses, kaalus ja musklisuuruses, näha oli isegi paari tüdrukut. Seal me siis olime: kaks arvutivõhikut HTG LAN-il.

Õhus oli peale higihaisu tunda mingisugust pühalikku rituaalset ühtehingamist, justkui oleksime sattunud omamoodi templisse, kus kohalolijate vahel valitseb mõistmine ja harmoonia. Kahjuks aga meie sellest võõraste vahel tekkinud maagiast osa ei saanud, sest meil polnud ees arvutit, millega virtuaalmaailmas trolle tappes sidemeid luua. Trollitapu asemel veetsime hoopis aega vaadeldes sadat inimest, kes olid otsustanud reede õhtul Möku asemel kooli võrgupeole tulla. Mõistsime, et ettekujutus tüüpilisest mängurist kui sõpradeta nohikust on iganenud, tegelikkuses koguvad arvutimängud jõudsalt populaarsust, eriti meeste seas. Lõuna-Koreas peetakse e-sporti rahvusspordiks. Leidub ka inimesi, kes sellega raha teenivad. Võimalik, et tulevikus on arvutisport sama austatud kui male, peab ju tõdema, et see nõuab samuti strateegiat ja keskendumisvõimet.

Valitud seltskond tagas kordaläinud ürituse
Korraldamisvaeva olid võtnud enda peale 10.b õpilased eesotsas Jüri Jõulu, Kristjan Laht ja Kaisa-Maria Kubpart. Rebased võivad uhked olla, sest üritus oli edukas. Sellist tüüpi ürituste populaarsus ei näita kahanemismärke, mistõttu võib eeldada, et ka tulevikus on huvilistel võimalik Treffneri LAN-pidudest osa võtta. Tänavu jäeti paraku mõned härmakad ukse taha. Põhjuseks toodi soov kaitsta kooli vara, eelkõige uut klaverit. Peol domineerisid Treffneri õpilased ja vilistlased, aga kohal oli ka 15 võõrast. Silver Miina Härma Gümnaasiumist tõi kohale tulemise põhjuseks selle, et Treffneri LAN on etem kui Härma oma – paremini organiseeritud ja suuremal pinnal. Ent olles suurejoonelise mõtlemisega, tekkis meil küsimus, miks ei oleks võinud LAN-i võimlas korraldada. Tuli välja, et selline idee oli ka korraldajatel tekkinud, aga juhtkond polnud sellega nõus – LAN rikuks põrandat rohkem kui sport.

Lühiintervjuudest võetud tsitaadid:

„Olen valmis kirjutama LOL-ist luuletusi!“ – Aana-Liisa Kaste 11.a

Kas arvutimängud on arendavad?
„Kindlasti, sest sa pead mõtlema, kuidas vastast tappa.“ – Getter 11.a

„Kaitse ja rünne peavad olema tasakaalus nagu Yin ja Yang.“ – Getter

„Minul jäi silo tegemata, ei olnud aega.“ – Daniel Kütt

Kas oled võidu peal väljas?
„Kaotus pole lahendus.“ – Getter

„Mul on 2,25 l Juissit, 6 kaneelisaia – neid müüdi paarikaupa, kartulivahvleid ja kummikomme.“ – Silver Härmast

Mida arvate tüdrukutest LAN-il?
„Väga huvitav…“ – Silver Härmast

„Rohkem higi ja vähem pisaraid.“ – Aaro 10.b

„Tulin siia, et lõbutseda (5289955)“ – Aaro

„Hakkasin arvutimänge mängima, et naisi saada.“ – Aaro

LAN2
Musklis Zuema liikmed lõhuvad iganenud stereotüübi arvutinohikust.