“30. jaanuar, neljapäev. Ilm on ilus, päike paistab ja Sa jääd igatsema seda tae-vast, mis paistab aula akendest – mitte ilmaski pole teist temasugust – on üks ja ainus!” kirjutas Laura mulle märkmikusse, kui algas meie viimane humanitaaride konverents.

Sel aastal oli humanitaarsest elust kõnelema palutud Treffneri vilistlane ja teatri NO99 dramaturg Laur Kaunissaare. Laur rääkis kaasaegse teatri tõlgendamisvõimalustest ja tõi näiteid tänapäeva kunstist.
Konverentsil said sõna ka humanitaarvaldkonnas tehtud uurimis- ja praktiliste tööde autorid, millede vahele saime kuulda muusikalisi etteasteid. Sellele järgnes humanitaarpraktikate ülevaade. Esinesid 12.e klassi õpilased praktika kokkuvõttega Hiiumaa ehk Paradiisisaare elust ja 12.d klassi õpilased kõnelesid tegemistest Prangli saarel. Konverentsi lõpetasid 12.d klassi poisid looga “Haanja miis”.
Humanitaarpraktika ja -konverents on põhilised humanitaarsuuna väljundid. Humanitaarid, julgustan teid panustama oma praktikatesse ning tundma rõõmu järgmise aasta jaanuarikuu viimasest neljapäevast.

humm_konv
Läbilööv humanitaar: HTG reaalsuunast teatrisse.