Pesin parajasti kolmanda korruse tualetis käsi, kui see juhtus. Nimelt nägin kooliõuel ringi kõndimas mingisuguste imelike siniste mütsidega inimesi. Ma ei saanud alguses üldse aru, mis juhtunud oli. Miks hoopis teise kooli õpilased meie armsa Reaalkooli õuel ringi käivad? Läks paar minutit ja siis tuli meelde – meile tulid külla kalli konkurendi HTG esindajad.

Alustuseks näidati külalistele meie kooli väikese maja au ja hiilgust – Mustikat ehk nn. blackbox’i, kus leiavad aset erinevad loomingulised toimingud. Seal söödi väikest kehakinnitust ka. Kõht jälle täidetud, mindi kooliekskursioonile, nähti ära tähtsamad klassid ja kohad meie koolis (ka ajalooõpetajate suur uhkus – Reaalkooli ajatelg). Peale seda anti treffneristidele võimalus külastada reaali tunde, Treffneri õpilasomavalitsus kohtus Reaalkooli Esinduskojaga ning Miilangu toimetus kohtus Reaali Poisi toimetusega.

Tihe plaan
Päeva jätkuks said Treffneri õpilased külastada füüsikaõpetaja Mart Kuurme tundi „Füüsika ja Aafrika“, mis olevat olnud väga huvitav ja kuulmist väärt. Sellist tundi pole vist enamik reaalikadki saanud, seega on meil põhjust treffneriste kadestada. Järgnevalt avanes meil tõeline võimalus tutvuda lähemalt külla tulnud õpilastega. Nimelt käidi fotojahil vanalinnas. Grupid, kes tegid koostööd, olid moodustatud kuuest reaalikast ja kuuest treffneristist, kes käisid mööda vanalinna ringi, täites erinevad ülesandeid ja neid jäädvustades. Veetnud ühe tunni Tallinna kesklinnas ringi trallitades, pöördusid õpilased tagasi Reaali, kus vaadati üheskoos gruppide tehtud pilte fotojahil, tehti läbi väike viktoriin ning söödi ja joodi.

Kiire lõpp
Sellega saigi see väike külaskäik läbi. Kindlasti ei oleks see toimunud nii sujuvalt ja lõbusalt ilma Tallinna Reaalkooli huvijuhi Piret Otsata, kes oli peamine Reaalkooli-poolne organisaator. Soovime tänada ka Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilasi, kes tulid ja muutsid meie tüüpilise reede jälle natuke toredamaks ning tõid midagi huvitavat ka meie tavaliselt üksluisesse koolipäeva.

reaalkool
Ghanas lapsi õpetamas: fanaatiline füüsik Mart Kuurme oli särav ja rõõmsameelne.