Arhiiv: Detsember 2022

Juhtkiri

Oled pool aastat midagi edasi lükanud, et uuel aastal sellega alustada? Kae imet, uus aasta ongi kohe käes! Kätte on jõudnud aeg lubada uusaastalubadused ning aja­da pea püsti. Võib, ma lisan ka Sinu lubaduste nimekirja paar punkti?

Tekkel pähe!

Hugo Treffneri Gümnaa­siumi 139. aastapäeva aktusel võis muude pidususte kõrval näha ka meie kooli sinivalget teklit uhkelt õpilaste peas. Para­ku on aga taoline pilt kaas­ajal harilik vaid ettekirjutet pidupäevil ning igapäevaselt koolimütsina kan­takse teklit kahetsusväärselt vähe. See peab nüüd muutuma!

Vaid veebis! Kingime loovust

Jõulud on muutumas äärmiselt materiaalseks pühaks ning suurem osa kinke soetatakse otse poeletilt. Halvemal juhul ei mõelda oste isegi eriti läbi. Minule isiklikult on aga juba väiksest peale tohutult meeldinud hoopis ise kingitusi meisterdada.

Milleks paugutada?

Kui Tartu linn maksab kooli kulud kinni ka energiahindade tõusmisel, tekib küsimus, mille jaoks siis vähem raha jääb. Vastuseks on näiteks ilutulestik, mis jääb ka sel aastal raeplatsilt laskmata. See pole ju üldse paha, arvestades kõiki rakettide negatiivseid külgi? Kahjuks ei vähenda linna otsus sugugi ilutulestiku laskmise mõjusid, sest kõigile…

Perfektne kutse

Kuidas näeks välja minu unistuste viis neiu ballile kutsumiseks. 
Kutsuksin ballile selle kõige kõigema neiu, kes on võitnud minu südame, aga pole ise sellest veel aru saanud…

Salme jõuluvanale

Jõuluvanale peab ikka kingi saamiseks luuletust lugema. Seetõttu on Miilangu toimetus kokku pannud väikese salmiku, et igal tublil treffneristil ikka salm varrukast võtta oleks, jõulumees ja kingid viimaks saabuvad.