Arhiiv: Mai 2023

Rakett 69: Lilian Hindrikson

Ilmselt ei jäta see kedagi külmaks, kui tuleb juttu teadussaatest „Rakett 69“. Sel hooajal osales saates HTG 11.d klassi õpilane Lilian Hindrikson, kes esindas kooli väga edukalt, saades 7. koha. Miilang uuris raketlase käest tema seiklusrikka teekonna kohta.

Madis Reemann 70!

“Kui teil tekkis nüüd tunne, et te saite aru, siis ärge muretsege, see läheb mööda.”
“Harjutamine teeb harjutajaks, meistriks sünnitakse.”
Õpetaja Madis Reemanni 70 aasta juubeliks kogusime kokku tema parimad tsitaadid. Neid ja teisi pärleid saad lugeda siit…

Kas me peame elama nii, nagu ühiskond soovib?

Sayaka Murata, tunnustatud Jaapani naiskirjanik, on pannud kirja erilise ja lugejat paeluva loo, mis on inspireeritud tema enda elust. Romaani „Inimene helendavast klaaskastist” esmatrükk ilmus 2016. aastal Jaapanis. See on isemoodi teos, kus justkui midagi suurt ei juhtu, kuid tegelikult toimub palju rohkem, kui algselt tunduda võis.

Playback show

Juba rohkem kui kuu aega tagasi, 31. märtsil korraldasime HTG-s üle pika aja taaskord Playback Show. Õpilaste ja õpetajate muusikavideote jäljendamise võistlus tõi lavale kümme eriilmelist esitust. Õhtu kõige kõigemaks valiti 11.a noormeeste parodeeritud Kuldse Trio lugu “Kurgid sulle, raha mulle”.

Mida võiks HTG järgmisel aastal teisiti teha?

Päike on kumamas, keskendumisvõime kadumas – kooliaasta hakkab vaikselt lõpule jõudma. Enne suve on ikka hea võtta õppeaasta kokku ja jagada soovitusi järgmiseks. Miilangu toimetus andis treffneristidele võimaluse lasta enda häälel kõlada, et jagada midagi, mida HTG võiks järgmisel aastal teisiti teha. 

Õpetajate tsitaadid

“Ma usun teid, kui te ei valeta.”
– Raimond Lepiste –
“Mul on ka mõtted suht otsas. Võib
öelda, et tunne on suht mõttetu.”
– Agnes Vask –
Loe veel õpetajate vaimukaid ütlemisi…