Kallid kaasõppijad! Võtsin enda hooleks ja kohuseks koguda kokku meie armsate abiturientide suurimad kahetsused: teod ja sõnad, mis jäid Treffis tegemata ja ütlemata. Me ei pea kindlasti kõike seda tasa tegema, kuid mõned õpetussõnad lõpetajatelt oleks ikka hea kõrva taha panna.

Üheks suureks kahetsuseks oli kuhugi minemata jätmine, olgu see siis huviring, eriline koht või mõni põnev katusealune.

„Ei pääsenud kooli katusele.”

„Ei käinud rohkem olümpiaadidel, ei läinud koori.”

„Kahetsen, et väitlusringi ei läinud.”

„Aula kohale pööningule ei saanud. Uks oli küll korra lahti, aga venku töö jaoks pidi kordama.”

Tore on näha, et meie eeskujud meid ka tulihingeliselt armastavad.

„Ei roninud sinna, kuhu süda ihkas.”

„Kahetsen, et ei visanud 10- ja 20-sendiseid kümnendike pihta, kui mul oli veel võimalus.”

Suhtlemine, suhtlemine, suhtlemine! Kahetsust, et midagi jäi ütlemata, leidub paljude peagi lahkuvate abiturientide südames küllaga. Palun öelge inimestele, kui nad teile huvi pakuvad, ja palun tehke üksteisele komplimente, ja jumala eest, RÄÄKIGE OMA LENNUKAASLASTEGA!

„Kahetsen, et ei julgenud huvitavate inimestega vestlust alustada.” 

„Kahetsen siiralt, et ma ei läinud peale toredaid tunde õpetajate juurde neile ütlema, et oli väga vahva tund. Mõnesse õpetajasse kiindusin eriti sügavalt, kuid ei ole neile seda kordagi otse öelnud (KOP,  Paaver, Jürgenstein, Lepiste, armastan teid väga!). Kallid praegused ja tulevased treffneristid, palun ärge korrake minu viga. Kui teile meeldib mõni õpetaja, siis olge julged ja minge öelge neile midagi sooja.” 

„Oleksin tahtnud rohkem lennukaaslastega suhelda!”

„Suhtlesin liialt vähe inimestega, kes mulle meeldisid.”

„Pean mainima, et Treffneris käib palju ilusaid õpilasi. Mina kui esteetilisi väärtusi sügavalt hindav humanitaar panen teile kõigile südamele: palun tehke inimestele komplimente. Ka kõige pisemad tähelepanekud võivad kellegi päeva värviliseks muuta.”

„Oma crush`ile tuleb öelda võimalikult vara!!! Kurat!” 

Oli ka huvitavaid aktsioone, mis ilmselt võiks sama hästi tegemata jääda – eks vaadake ja hinnake neid soovitusi ise. Siiski ärge unustage:  parajas koguses on kõik tervislik.

„Ei käinud keldrirave’il.”

„Ei pidutsenud 11. klassis rohkem.”

„Ei jõudnud cult’i alustada.”

„Peale sauna ümber koolimaja jooks”

Armsad kaastreffneristid, võtame Treffnerist kõike, mis võtta annab! Teeme vahel trikke ja õpetajatele peavalu, aga mäletame, miks me siia tulime – eks ikka õppima. 

„Kahetsen, et ei võtnud ladina ja prantsuse keele lisakursuseid. Kahetsen, et ei õppinud rohkem.” 

„Luuletused. Jah, kirjutage luuletusi, ilusaid mõtteid või tobedaid tsitaate väikestele paberilipikutele, voltige need kokku ja jätke kooli peale erinevatesse kohtadesse. Põhjuseid on ainult üks – miks ka mitte.”