Päike on kumamas, keskendumisvõime kadumas – kooliaasta hakkab vaikselt lõpule jõudma. Enne suve on ikka hea võtta õppeaasta kokku ja jagada soovitusi järgmiseks. Miilangu toimetus andis treffneristidele võimaluse lasta enda häälel kõlada, et jagada midagi, mida HTG võiks järgmisel aastal teisiti teha. 

Kõlanud soovitusi on seinast seina, aga mine sa tea, äkki aitab just nende järgimine uut õppeaastat kergema südamega vastu võtta!

Küsija: Jaan Artur Viirsalu

Vastaja: Jaan Artur Viirsalu, B22

Soovitus: Kooli söökla võiks olla kauem lahti, kasvõi ainult puhvet, et pärast viiendat tundi ka oleks võimalik süüa saada.

Küsija: Markus Kaur

Vastaja: Roosi Raudsepp, A22

Soovitus: Koolimajas võiks rohkem taimi olla ning aastas võiks korraldada rohkem kooliperet ühendavaid tegevusi või üritusi, kus kogu koolipere täielikult seguneks. Õpilaste ja õpetajate vahelisi challenge’eid võiks ka rohkem olla.

Küsija: Triinu Aru

Vastaja: Maara Parhomenko, E20

Soovitus: Võtta tööle mõni pädev füüsikaõpetaja. Prioritiseerida näiteringi ja suunata ressursse ka selle arendamisse. Treffnerisse on vaja lava! Võib-olla alustada ikkagi UPT-ga varem, juba kümnendas, ja lõpetada siis näiteks üheteistkümnenda lõpus, et kellelgi ei jääks selle pärast kool lõpetamata. Maksta õpetajatele rohkem palka!

Küsija: Marta Näripä

Vastaja: Lilian Hindrikson, D21

Soovitus: Pianistina palve: palun häälestage klaverid ära, dear God!

Küsija: Ellinor Usai

Vastaja: Robin Vask, B22

Soovitus: Võiks olla kaks erineva tasemega vene keele rühma: üks, kus keskendutakse rääkimisele, ja teine, kus sõnavarale.

Küsija: Ellinor Usai

Vastaja: Margaret Braun, C22

Soovitus: Kool võiks alata kell üheksa, sest praegu on põhimõtteliselt igal õpilasel suur unetus.

Küsija: Annaliisa Karu

Vastaja: Lota Kalberg, D21

Soovitus: Õpetajad võiksid tunni keskel pisikese liikumispausi teha, et keskendumisvõime tagasi tuleks.

Küsija: Ellinor Usai

Vastaja: Agnes Peitel, A22

Soovitus: Suure õpikoormuse ja sellest tuleneva ajapuuduse tõttu varastatakse lisaaega tihti une arvelt. Ka mitmed õpetajad tegelevad õpilaste tööde parandamisega just öösiti. Arvestuseks õppimine või kontrolltööde parandamine uneaja arvelt ei mõju aga pikas perspektiivis tervisele hästi. Seega minu soovitus kooliperele: uni on hea tervise jaoks oluline ja korralikud kaheksa tundi ööund kuluvad meile kõigile marjaks ära.

Küsija: Andra Tuurmaa

Vastaja: Elis Anete Saksman, E22

Soovitus: Kümnendikele peaks juba aasta alguses mainima rebaste ristimise, sügispikniku ja balli toimumisaega või orienteeruvat kuud, millal üritused toimuvad, sest olles mujalt pärit, ja Treffneriga veidi võõras, oleks see info igati vajalik.

Küsija: Markus Kaur

Vastaja: Kirke Karolin Tark, C22

Soovitus: Õpilastele võiks anda vähem kodutöid. Kel vaja, õpib õhtul niikuinii neid asju, millest tunnis aru ei saanud või kasutab seda aega millekski muuks kasulikuks. Näiteks lõpetab konspekti, mis tunnis pooleli jäi, uurib järgmise tunni teemasid või loeb kirjanduse kursuse kohustuslikke raamatuid. Ka puhkamine on kasulik tegevus, milleks liiga palju kodutöid tehes aega ei jää. Pole mõtet teha ülesandeid lihtsalt sellepärast, et need saaks tehtud, ilma tegelikult midagi aru saamata, sest aega pole. Või siis teha kodutöid une arvelt kõikide eelmainitud kasulike tegevuste kõrval.