Küllap oleme kõik mingil määral tegusad reaalse maailma kõrval ka interaktiivses maailmas ja oleme kursis sealse eluga. Ka seal eksisteerib meie armas kool. Uurisime millisel kujul võib Treffneri kooli internetist leida ning kes selle hooldamise ja uuendamise eest vastutab.

Tehnilise poole pealt vastutab koolilehe valmimise eest eelkõige meie huvijuht Heivo Kikkatalo. Sisuslise poolega tegelevad põhiliselt õppealajuhataja Aime Punga, huvijuht Uve Saar, kooli sekretär Ketlin Taidre ja direktor Ott Ojaveer. Veebilehte (läbi mingisuguste mulle keeruliste tehniliste toimingute) on võimalik ise reguleerida erinevatel inimestel, kellel selleks volitust on. Seega valmib kooli koduleht erinevate inimeste koostööl.

Korrektne veebileht
Tallinna Haridusameti poolt on kehtestatud asutuste veebilehtedele nõuded, millele meie kooli koduleht kenasti vastab. Nõutud on, et kodulehel oleks kooli kontaktandmed, kodukord, õppekavainfo, hindamissüsteem ja üldinfo koolielu kohta. Vaatamata sisulise poole korrektsusele on siiski siin-seal kuulda õpilaste rahulolematust kooli koduleheküljest.

Mis on siis valesti?
Küsisin mõnelt kaasõpilaselt, millega nemad kodulehekülje juures rahul ei ole. Põhilised aspektid, mis välja toodi olid taimetoidu menüü ja vabainete kava puudumine. Lisaks sellele ei olda rahul kooli kodulehekülje kujundusega. „Kooli koduleht näeb nii tühi, kidur ja närtsinud välja,“ väitis Aaro Abolkaln (10.b).

Meie endi teha
Artikli kirjutamisega seoses konsulteerisin asjatundjatega ja uurisin huvijuhilt, miks ei ole kooli koduleheküljel taimetoidu menüüd. Paar päeva hiljem sain Uve Saarelt e-maili, kus muu informatsiooni hulgas oli kirjas, et peagi saadetakse talle koos poiste- ja tavatoidu menüüdega ka taimetoidu menüü. Seega sai üks probleem kohe lahendatud – juba varsti saab kooli koduleheküljelt ka taimetoidu menüüd vaadata. Ometi rõhutati, et igasuguste uuenduste ideed on kodulehekülje osas vägagi oodatud – kui etteheiteid (-panekuid) on, siis kõik infojuhi kabineti ukse taha rivvi! Kallid kaasõpilased, taaskord tõdeme, et kõik seisab meie endi osavõtlikkuse taga.

Uus kooli koduleht?
Kõik ehk ei tea veel, et tegelikult on meile lubatud suisa uut kooli kodulehte. Ometi lubati seda juba mõni aeg tagasi. Millal oodatud lehekülg lõpuks valmib? Tegelikult on kooli lehekülje muutmine üsna keeruline protsess. Nii keeruline, et vaatamata infojuhi püüdlikele selgitustele, jäid minu jaoks asjad ikkagi segaseks, aga nii palju võib öelda, et juba üksi graafilise poole pealt on muutmine keeruline, rääkimata kogu info ülekandmisest. Huvijuht Heivo Kikkatalo ise loodab uue kooli koduleheküljega valmis saada järgmiseks kooliaastaks. Ehk on seegi mõtlemise koht meile, õpilastele, kel ehk UPT teema veel valitud ei ole. Ehk võiks mõni tänavune arvutihuviline kümnendik tõtata kabinetti 140 ning Heivo Kikkataloga koos uuele lehele õla alla panna. Meie suursugune kool väärib suursugust etiketti ka veebimaailmas.

Kui ei ole facebookis, siis ei ole olemas
Informatsiooni ürituste ja sündmuste kohta on võimalik leida HTG Facebooki leheküljelt ja Hugo Treffneri Gümnaasiumi Facebooki grupist. Kui Facebooki lehekülg, mis loodi 130. juubeli puhul, on informatsiooni osas pigem tagaplaanil, siis väga aktiivselt on kõiksugused sündmused ja üritused kajastatud grupis. Kui Sa veel grupiliige ei ole, siis kindlasti tasub liituda ning kui Sa pole sattunud õpetaja Aare Ristikivi halvba nimekirja, siis kahtlemata võtab ta Su gruppi vastu.
Võtkem siis teadmiseks: aktiivsele treffneristile soovitame liituda kooli Facebooki grupiga ja uurida aeg-ajalt kooli kodulehelt uudiste foorumit, kus on kõik tulevased sündmused, olümpiaadid ja võistlused üleval. Mina kutsun Sind üles olema osavõtlikum ja tegema rohkem ettepanekuid!