31. jaanuaril, ühel täiesti tavalisel reedesel päeval kooli tulles, said kümnendad ja kaheteistkümnendad klassid ning mitmed õpetajadki suure üllatuse osaliseks. Koolimaja oli kaunistatud, mängis lõunamaine muusika ja 11. klasside õpilased olid riides justkui oleks tuldud rannapeole. Sellega tähistati poole keskkooliaja möödumist.

Mõte taoline üritus korraldada tuli 11.e klassi klassijuhatajal Aare Ristikivil. Ühel klassi koosviibimisel arutati, et pool aega keskkoolis hakkab märkamatult mööda saama ning et seda võiks ju kuidagi tähistada. Pool-> ekvaator-> soe-> lõunamaa-> rand. Sellise mõttekäigu järgi tuli plaan, milline võiks üritus välja näha. Seega võttiski 11.e klass enda südameasjaks see päev koolis korda saata.
Kuna planeerimisega läks kaua aega, sai otsustatud, et üritus toimub 31. jaanuar. Kuigi kõige täpsem päev oleks tegelikult olnud 24. jaanuar.

-10 kraadi väljas ning rannapidu koolimajas?
Planeerimisel osutuks kõige keerulisemaks ilma küsimus. Tuli nentida tõsiasja, et väljas olid siiski miinuskraadid ja teadaolevalt on ka meil koolis üsna jahe. Kleidid, seelikud, lühikesed püksid ja plätud ei ole just ilmale kõige vastavam riietus. Lõpuks otsustati, et stiilipäev toimub ikka, sest vastavad riided saab selga panna ka nii, et soe oleks. Päevale tagasi vaadates tuldi stiilile vastava riietusega toime väga hästi. Trotsides jahedat koolimaja oli enamik riides väga silmatorkavalt ning stiilselt.

Mis siis ikkagi toimus?
Esimese suure vahetunni ajal korraldati 11. klasside klassijuhatajatele võistlus hularõnga keerutamises. Näha näiteks õpetaja Aare Ristikivi ja Toomas Jürgensteini hulatamas oli üks tõeliselt lõbus vaatepilt. Lõpuks võitis võistluse 11.a klassi abiklassijuhataja õpetaja Liisa Tepp. Seejärel oli kõikidel üheteistkümnendikel võimalus limbotada ning selle eest saadud talongiga lunastada baarist jook. Kooliraadiost võis kuulda mitmeidki suviseid hitte. Vahetunni lõpus ootas aulas kaetud laud, koos lõunamaiste puuviljadega.
Terve päeva vältel oli auditooriumis üleval fotonurk, kus fotograafiks oli 11. a klassi õpilane Joonas Sisask. Koos sõpradega oli võimalus jäädvustada eriti meeleolukaid ja suviseid pilte.

EKvaator

Lipudraama
Ekvaatori päevale lisas omamoodi vürtsi 11.e klassi lipu vargus. Nimelt olid kõikide ühteteistkümnendike lipud üles seatud aatriumisse, kust ootamatult E klassi lipp kadunud oli. Kogu loo muutis põnevaks Twitterisse tehtud konto, mille nimeks oli Liputajad11e. Selle kaudu jagati juhtnööre, kuidas lipp kätte saada. Tundus nagu oleks sattunud justkui õudusfilmi, kuna Twitteri konto pilt oli juba äärmiselt hirmuäratav. 11.e klass järgis kõiki juhtnööre, kuid mida endiselt ei ole, on nende klassi lipp. Kes küll võis olla selle salakavala plaani taga ning kus on lipp täna? 11.e klass sooviks väga oma lippu tagasi saada! Liputajad11e twiite saate vaadata siit: https://twitter.com/liputajad

Ekvaator1

Traditsiooni algus
Korraldajaklass loodab, et kõik jäid ekvaatoripäeva üritusega rahule ning nautisid seda väikest vaheldust tavalisele koolipäevale. Kuna nii suurejooneliselt pole taolist sündmust veel korraldatud, siis loodame, et sellel aastal pandi alus ühele pikaajalisele traditsioonile. Kui üheteistkümnendikud kipuvad muidu koolielust kõrvale jääma, siis loodame, et ekvaatoripäevaga saime selle vea parandatud. Kuna tähistati siiski poole keskkooliaja möödumist, siis jääb üle ainult soovida, et teine pool kooliajast tuleks veelgi edukam ning täis saavutusi ja rõõme!

Ekvaator3