Suve lähenedes on raamatukogus tunda higi, peavalu, unetute ööde, kulunud klaviatuuride ja ajuragina lõhna, mis viitab sellele, et raamatukokku on jõudnud trükisoojad teosed. Seda küll mitte raamatute, vaid kilekaante vahel olevate uurimis- ja praktiliste tööde näol. Praegused abiturendid on kaitsmas viima-
seid töid ja kaelast saamas kohustust, mis kümnendikel ja üheteistkümnendikel veel ees on.

Kümme põnevaimat mappi

Võtsin ühel õhtul asjatundja õpetaja Aare Ristikivi, kes on üks UPT komisjoni tähtsaimaid liikmeid, endaga kaasa ja vaatasime põnevaid töid, mis sellel aastal lõpetavad õpilased on suure vaevaga valmis teinud. (NB! Tööd pole paremusjärjestuses ning välja on toodud vaid üksikud märkimisväärsed teosed.)

Oluline on teema valik

Ristikivi ise ütleb, et tema meelest on töö tähtsaimaks osaks teema valik ja idee, millest kinni haarata. Põnevaks muutub töö siis, kui õpilane on teemasse süvitsi sisse läinud. Näiteks toob ta Kaarel Räpani auruveduri, kus on tunda, et Kaarel pinnapealselt asjale lähenenud pole.
Kui mõni töö hakkas huvi pakkuma või on endal vaja pisut abi ja näidiseid, kuidas täpselt tegutseda, siis minge küsige raamatukoguhoidjalt valmis töid!

Trumpa üle:

  • ,,Arvutimängu loomine” (S. Sammul, T. Kutsar, H. K. Aljas)
  • ,,Koolilehe Miilang juubelinumber Hugo Treffneri Gümnaasiumi 130.aastapäevaks” (Eliisa Ülevain)
  • ,,Hugo Treffneri Gümnaasiumi ingliskeelse veebilehe täiendamine” (Kaspar Nummert)
  • ,,1949. aasta märtsiküüditamine Kadri Müüri loo näitel” (Merit Müür)
  • ,,Ester Mägi ja tema klarnetiteosed” (Erle Kont)
  • ,,Nelja ehtekunstniku looming Eesti uuemas ehtekunstis” (Kaisa Põhako)