”Ilu haihtub ja armastus muutub harjumuseks, aga huumor jääb”

Rain Tolk

Kui sinu klaas on pooltühi, mitte pooltäis, avasid sa käesoleva ajalehe õigelt leheküljelt ja loed just seda artiklit, mis on mõeldud ainult sinule ja ei kellelegi teisele! Kui sa aga mõnest surnuaiast möödudes näed puude vilus suuri plusse, võid rahulikult minu kirjatöö lugemata jätta ning Stanislaw Lemi “Robotite muinasjuttude” lugemist jätkata. 

“Ei ole läbikukkumisi, on vaid õppetunnid.”

Kui sinu näol ja kehal pole enam terveid kohti ning vabavõitluse trennis peksa saamine on muutunud igavaks rutiiniks, vali midagi keerulisemat. Võta ette midagi uut! Vali näiteks ballett! Liibuvates retuusides, avalikus kohas, veenva ilmega luikede järve tantsida on palju suurem väljakutse, kui knockout tatamil. Sadade tantsufännide ees on läbikukkumine ka kordades pidulikum. Ära kunagi alahinda ebaõnnestumise ilu. Kollektsioneeri oma läbikukkumisi! Eksib ainult see, kes midagi ei tee. 

„Põe mõnuga!”

Vali uusi väljakutseid ettevaatlikult. Iga järgmine väljakutse on eelmisest hirmsam, suurema vastutuse ja rängemate tagajärgedega. Pea seda alati meeles. Liblikad sinu kõhus võivad vabalt osutuda sitasitikateks ning armastus valestimõistetud viisakuseks. Võta „põdemise vannisid”! Ära nuta „nagu tõeline mees” – vaikselt, väärikalt, salaja pisaraid pühkides! Ennastunustavalt ulguda on mõnus!

„Julge enda üle naerda!”

Sallivus ja mõista-tahtmine võib anda sinu vabadusele küll väärtuse sisu ja mõtte, aga kui sa kuulsa poeedi sõnadest* aru ei saa, siis… sa ei saa neist aru ja kogu lugu. Sinu lollus kuulub täielikult sinule. Ole suuremeelne. Jaga seda teistega. 

„Puhka!”

Sa pead magama ööpäevas vähemalt 8 tundi. Otsi tühiste inimeste seltskonda. Nad on tavalise inimelu suurel laadal haruldased.

* Artur Alliksaar: „Just sallivus ja mõista-tahtmine on see, mis annab sinu vabadusele väärtuse, sisu ja mõtte.”