Iga-aastane matemaatika laager, korraldatud meie kooli matemaatika õpetajate poolt, toimus taas Kurgjärvel. Kõlab kuivalt ja igavalt, ent matemaatika õppimine saab siiski väga vinge olla!

Laager algas 14. novembril pärast tunde koolimajas, kus õpilastele pidasid terve laagri vältel huvitavaid loenguid lektorid Tartu ülikooli teaduskoolist, HTG matemaatika õpetajad ning meie oma abiturient Kaur Kristjuhan, kelle loeng jäi küll paljudele natuke segaseks, ent oli mõnusaks vahelduseks tavapärasele loengutüübile.
Kurgjärvel, mis paikneb mõni kilomeeter Haanjast, veedeti 15. ja 16. november, mille vahele mahtus ka muhe saunaõhtu, mis andis hea une ning järgmiseks päevaks värske puhanud pea. Paar matemaatikut näitasid oma vaprust, joostes saunast paarsada sammu eemal paiknevasse mõnekraadisesse järve. Kuid tegelikult peaks defineerima sõna „vaprus“. Võimalik, et tegemist oli hoopis hulljulgusega, uhkustamisega või eneseteostusega.
Traditsiooniks kujunenud sügisene matemaatika laager küll väsitab, kuid õpilased naasevad targematena ning on innustatud õppima. Olümpiaadid on tulemas ja laager aitab kindlasti headele tulemustele kaasa.