30. novembril toimus traditsiooniline üritus, kus kohtusid omavahel abituriendid ja 10 aastat tagasi lõpetanud kooliõed ja –vennad.

Kohtumise avas Uve Saar teatega, et nii suurt auditooriumi ei ole sellel üritusel veel olnud. Samuti sai laupäevase üritusega täis üks ring: nimelt olid 2004. aastal lõpetanud esimesed, kes oma esitreffneristidega kohtuda said – tookord siis 1994. aasta lõpetajatega. Olid 2004. aastal lõpetajad alustanud kooliteed aastal 2001, mil uus maja oli äsja valminud. Vilistlaste lennust olid kõk klassid esindatud. Soojade jookide ning maiustuste saatel rääkisid vilistlased oma kooliaegsetest mälestustest ja elutee jätkust pärast lõpetamist. „Mul on tunne, nagu oleksin vanaks jäänud, aga õnneks on õpetajad ka ikka kohal,” alustas tabavalt oma juttu üks humanitaarklassi vilistlane.

Treffneriaeg ei unune

2004. aasta lõpetajad meenutasid nostalgitsevalt aega, mil võimlapoolset tiiba veel ehitati ning tundi hilinemise adekvaatseks põhjuseks võis tuua asjaolu, et klassi ei leitud üles. Priidu Beieri kunstiajalootund kaootiliste, kuid sisurohkete konspektide ja raskesti pähe jäävate teemadega ei üllatanud aga tänaseid abituriente sugugi. Humanitaarklasside vilistlaste suust jäi kõige enam kõlama soovitus mitte kiirustada ning võtta endale aega välja selgitamaks, mis on õige või meeldib kõige enam. „Tuleb minna ja teha, tõmmata joon alla ning siis uuesti minna kui vaja,” kõlasid vilistlaste õpetussõnad. Loodusklassi sõnul läksid neist pooled pärast Treffneri lõpetamist arstiteadust õppima ning ülejäänud bioloogiat. Kõik pidasid oma karjäärivaliku mõjutajaks ning suureks eeskujuks manalateele läinud bioloogiaõpetajat Urmas Kokassaart. Suur osa vilistlastest omandab veel praegugi meditsiinivaldkonnas kõrgemat kraadi. Vastukaaluks humanitaaridele tõid  loodusklassi õpilased välja, et kui noored teavad, mida õppida tahavad, siis pole kindlasti mõtet kahelda ja oodata. Oma kooliajast olid looduslapsed meile kokku pannud emotsionaalse video: B-klassil oli kõikide klassikaaslastele elujätku teabele tuginedes välja toodud arvulised ja statistilised andmed: Reaalklassi vilistlased andsid noortematele koolikaaslastele soovituse karjäärivalikuid tehes valida keerulisem ja rohkem pingutusi nõudvam eriala, et saaks esitada väljakutseid ja neid seljatada.
„Treffner hakkab teiega kaasas käima ning on visiitkaardiks terveks eluks, mis tuleb kasuks nii töövestlustel kui ka kõrgkoolides,” lõpetasid vilistlased oma jutu positiivse noodiga ning andsid mõista eelisest, mis abiturientidele koolist kaasa antakse.


Vilistlaste suust kõlanud mõtlemapanevad laused:
• “Tahtsin McDonald’sisse tööle minna, aga ei võetud, sest olin lõpetanud HTG. Peate arvestama sellega, et mõned karjäärivalikud on teie jaoks täna juba suletud.”
• “Elus on kaks varianti: kas teha asju õigesti või teha õigeid asju.”
• “Kui tahad karjääri teha, siis hakka kopameheks.”