Kolmapäeva pimedal õhtupoolikul kogunes aulatäis huvilisi kooli, et olla tunnistajaks järgmise balli peremehe ja –naise valimisel. Võistlustules olid seekord 10 paari, kes omavahel 131.aastapäeva balli esinduspaari tiitli nimel mõõtu võtsid. Žüriis valitses seekord meeste ülekaal – Aare Ristikivi, Uve Saar, Andre Pettai ning naiste eest väljas 11. a klassi õpilane
Aana-Liisa Kaste.

Erinevalt eelmisest aastast, oli seekord läbida vaja vaid üks tuleproov. Paarid pidid tegema etteaste teemal „Keep calm and return to the future“, mis oli nii mõnelegi kõvaks pähkliks ja põhjustas hilistel tundidel puhkeruumis pead murdmist.

HTG filmigala – idee tulevikuks?

Pooled etteasted olid lahendatud samalaadselt ja seda just kaamerasilma läbi. Ka žürii tõdes, et filmikunst on praeguste kümnendike seas kõrgel tasemel. Viienda paari juures tekkis žürii liikmel Uve Saarel mõte „HTG filmigalast“. Mida minutid edasi, seda enam kippusid videod kahjuks pisut venima ning selle märkis ära ka žürii – õpetaja Uve arvas, et mõte filmigalast võibki vaid mõtteks jääda. Üheks meeldejäävamaks videoks oli Laura Eiche ja Aksel Allase tehtud klipp, millest võttis osa ka õhtu täht Gabriel Kaine, kes žürii liikme Andre Pettai meelest kõrvaosaltäitja Oscarit vääris. Gabrieli enda sõnul oli üritus väga meeleolukas ja kui oleks rohkem viitsimist olnud, oleks ehk isegi võistlustulle asunud. Seekord otsustas siiski klassikaaslaste abistamise kasuks ja oli sellega juba enne nõus, kui paar temalt ise küsima minna jõudis. Nende humoorikas videolõik võitis publiku südamed ja tõi neile ühtlasi publiku lemmiku tiitli.

Massist erinemine tõi oodatud võidu

Teiseks meeldejäävaimaks esituseks oli Sandra Ivanovi ja Markus Kuslapi söögitegemine läbi erinevate ajastute. Kindlasti tõi žürii kõhtude täitmine ja selge hääl plusspunkte, saades Uvelt Saarelt kiidusõnu imelise diktsiooni ja omavahelise suhtluse eest. Paar päeva hiljem kuulutati just nemad järgmise aasta balli esinduspaariks. Sandra ja Markus ise usuvad, et nende suurimaks trumbiks oli publiku silme all tüki etendamine, selle asemel, et videos enda andeid näidata. Pidades suurimaiks konkurentideks Tiinat ja Robertit ning klassikaaslasi Joonatani ja Eliset, olid võitjad enda nime kuuldes äärmiselt õnnelikud, kuna terve klass oli võitu oodanud. Sandra ja Markus on kindlad, et saavad korraldamisega suurepäraselt hakkama ja teemade arutelu käib juba praegu.

Võidukad osalejad- Sandra ja Markus žüriile kehakinnitust valmistamas Foto- Andreas Must
Võidukad osalejad: Sandra ja Markus žüriile kehakinnitust valmistamas Foto: Andreas Must