Balli peremees ja perenaine Mirko Vavrenjuk ning Ingrid Margus: Ingridi imekaunile välimusele andsid erilise lihvi Oliveri pood. Korraldav klass tänab kõiki sponsoreid toetuse eest!

Tänavu korraldas balli 11.e klass, juhtimise eesotsas olid balli peremees Mirko ja perenaine Ingrid. Koolist sai üheks õhtuks luksuslaev Titanic. Balli teema tuli korraldajate sõnul kiiresti ja palju vaidlemist ei olnud, kogu klass oli kohe nõus. Ball kui viimane reis selle laeva pardal kujunes meeleolukaks. Dekoratsioonid lõid õige õhkkonna, nagu ka orkester ja esinejad. Muiates sõnasid korraldajad, et tegelikult ei pidanud esialgsete plaanide kohaselt too paat seal õhus üldse rippuma. Paljud olid klassist selle vastu olnud, kuid üles ta ikkagi vinnati ja lõpptulemus osutus suurepäraseks. Ingrid tõdes hiljem, et paljud asjad jäid ikka viimasele minutile. „Reedel kell neli avastasime, et meil ei ole punaseid vaipu, see oli üsna õudne tunne, aga õnneks lahenes probleem kiiresti.”

Kiiduväärt oli ka laevarestoran aulas, ruumi miljöö oli mõjuv ja kutsuv. Esimest korda Treffneri ballide ajaloos toimus ka pokkeriturniir, mille võitis Henri Ots. Mainimata ei saa jätta suurejoonelist ilutulestikku, mis pani rahva rõõmust rõkkama. Balli korraldamise raskeim osa oli Ingridi ja Mirko sõnul sponsorite ja esinejate leidmine. „Tutvused on nii suure ürituse korraldamisel kõige olulisemad.” Kangad ja dekoratsioonid oleksid muidu maksnud hingehinda, kuid tutvuste kaudu saadi Vanemuisest poolmuidu. Uurisime, kust pärinesid perenaise uhked kleidid. Selgus, et üks oli saadud Vanemuisest ja teine Oliveri poest sponsorluse raames, sealt olid pärit ka ehted ja kingad. Paar jäi balliga väga rahule ja nad peavad korraldamist oluliseks kogemuseks.

Järgmisel aastal veel paremini?

Peo haripunktiks oli uue balli peremehe ja perenaise väljakuulutamine, mida tegi žürii esimees huvijuht Uve Saar. Neljapäeval toimunud konkursi tulemuste põhjal võitis 10.d paar Jan Teevet ja Erle Kont.

Uurisime hiljem võitjatelt nende emotsioonide ja tunnete kohta. Jani sõnul oli nende kandideerimine rohkem nalja pärast ja klassi survel. Konkursikava oli tehtud riski peale välja minnes: „Me kas võidame või põrume täiega.” Nad rõhusid oma kava ja olekuga erakordusele, millelegi, mida see konkurss veel näinud ei oleks. Kava tegi võitjapaar kahe ja poole tunniga, mis tõenäoliselt on rekordkiiruseks läbi aegade. Järgmise aasta balli kohta rohkem öelda ei osatud, kui et püütakse mõelda midagi uut ja erakordset. „Filme me kindlasti enam ei taha, Bond ja Titanic järjest juba olnud.” Klassilt sai paar toetust konkursi kostüümide valmistamisel. Jan ja Erle hoidsid pöialt humanitaaridele, 10.e klassi Kevin ja Hanna meeldisid neile konkurentidest kõige rohkem. Tantsudest armastavad nad rumbat.

Kokkuvõtvalt võib õhtut pidada kordaläinuks ning 128. aasta sai väärika punkti reisilaeva pardal! Aitäh, 11.e!