Arhiiv: Detsember 2011

Anti Alasi – õpetajapisikuga nakatunud tegutseja

Selle õppeaasta alguses täienes meie õpetajate pere õige mitme uue tegijaga. Üks neist on arendusjuht ja inimeseõpetuse õpetaja Anti Alasi. Kui pahatihti võib sõna „õpetaja“ mainimisel tekkida kujutluspilt tagasihoidlikust hallist kujust, kelle elu sisu peamiselt ongi vaid õpetamine, siis õpetaja Alasi lükkab selle arusaama kerge vaevaga ümber.

Sulest loodud lood taas kaante vahel

Pärast viie aasta pikkust hingetõmmet on taas kord oodata koolialmanahhi „Sulesepad” ilmumist. Uus koolielu kajastav ja õpilaste loomingut sisaldav kogumik peaks ilmavalgust nägema 2012. aasta kevadel. Esimene Treffneri kooli loomekogumik ilmus 1960. aastal. Pärast 8. numbrit, mis ilmus 1974. aastal, keelati Suleseppade ilmumine tsensuuri tõttu ära. Järgmine almanahh ilmus alles…

Maimu harmoonia akordioniga

Treffner on tuntud kui kool, kus on kompott mitmesugustest loomeinimestest – muusikud, kunstnikud, teatritegijad ning niisama vabamõtlejad. Siiski on ka siin õpilasi, kes teistest mingil moel veelgi rohkem välja paistavad. Maimu Jõgeda on kindlasti üks nendest. Mis siis eristab seda heledapäist 12.e neiut teistest? Pole kahtlustki, selleks on akordion.

Aastalõpu väikesed imed

Mu väike tuttav printsess ei julenud tunnistada, et ta läks hiljem voodisse ning tema hommikune sussivaatlus lõppes suure pettumuse ja pisaratega. Tema sussi sees oli sibul. Kui olime temaga veidi sel teemal juttu vestnud, et päkapikud ju näevad meie tegevusi igal ajahetkel ning neile ei jää midagi kahe silma vahele, siis sain kinnituseks, et nüüd läheb ta alati õigel ajal magama.

Töövarjupäev – kuldaväärt võimalus abituriendile

Igal aasta kolmandal neljapäeval saavad abituriendid võimaluse mõelda oma tuleviku ja ameti peale. Selleks on kujunenud varjutamispäev, kus lõpuklassi õpilastel on võimalus oma tulevikuametis olevaid inimesi ühe päeva lähedalt jälgida. Tänavugi haarasid paljud võimalusest kinni ning koostöös organisatsiooniga SENT ja Tartu Kutsehariduskeskus said nautida üht päeva varjuna.

„Et homme kogu Eesti näeks välja nii, nagu Treffner täna!”

Sellel kevadel valmis Treffneri-koolil suur ajalooraamat „Treffoonia. Ühe kooli lugu”. Teoses on kogu kooli ajalugu algusaastatest praeguseni. Raamatu valmimisloo uurimiseks küsitlesime Ott Ojaveeri ja autoreid Indrek Ilometsa ning Mart Oravat. Ojaveer peab raamatut tähtsaks mitte ainult praegusele ja endisele Treffneri kooliperele, vaid ka laiemalt Eesti ühiskonnale, mille elu Treffneri kool alati on mõjutanud. Selgus,…

We like trains!

Tõenäoliselt on terve meie koolipere vähemalt natukegi kuskilt kuulma juhtunud tõsiasja, et oktoobris käis meil külas väike grupp Hollandi Merlet College’i õpilasi. Projekti juhtisid meie poolt kaks rõõmsameelset inglise keele õpetajat Danica Kubi ja Katrin Ojaveer ning hollandlaste poolt kaks kroonilise lõbususe all kannatavat meesõpetajat. Külalised olid Tartus nädala ning…

Marilin Savi knows no dark sarcasm in the classroom

Kui ma pärast tunde ruumist 308 õpetaja Marilin Savi otsima lähen, on ta parajasti ametis õpilaste plakatite ülevaatamisega ja lubab viie minuti pärast intervjuule tulla. Paistab, et õpetaja Savil pole tihe graafik mitte ainult koolis, vaid ka kodus, kus tuleb tegeleda kahe väikse lapsega. Ta näib olevat klassikaline pereinimene, kes suhtub kohusetundega töösse ja armastab üle kõige oma maamaja.

Õpetajad, streikige!

Nüüd on asi otsustatud. Riigikogu liikmete palk 2012. aastal tõuseb, õpetajad pühkigu oma suu puhtaks. Või siis jäägu heas usus lootma, et järgmisel kevadel lähevad ikka asjad paremaks. Ja siis veel järgmisel, ja veel järgmisel.