Foto: Flickr

Pärast arvestuste nädalat teist ööd ärkvel olles ei aita enam ei kange kohv ega energiajoogid. Magama peab, olgugi et teha on veel palju: valmistuda kolmeks erinevaks jõulupeoks, muretseda kingitused ja lõpetada veel viimased poolikud koolitööd. On viimane nädal enne jõule. Mind teeb rõõmsaks nendel hommikutel üle Kaarsilla ja Raekoja platsi kooli jalutada – säravad kuusk ja Raekoda, lumi ja Rüütli tänav. Ent kui raske on seda sära märgata, kui seljataga on vaid kaks tundi und ning kõik, mida tunned, on vaid kontidesse murdev pakane.

Tõeline jõulurahu, see, mis ka päriselt rõõmsaks teeb, on rutiinist mõneks hetkeks loobumine ja aeg iseenda ning perekonnaga. Jõulutunne, -rõõm ja -rahu kätkegu endas puhkust, magamist ja sära.

Ja siis veel need mitmed-mitmed kingitused… Hiljuti sai pereringis meenutatud, et saabuvad pühad ei peaks meid majanduslike ressursside üle muretsema panema. Te võite vaid ette kujutada, kui palju rõõmu valmistab mõnel tänaval kausitäis datleid, rosinaid või päevalilleseemneid. Või pakk värvikriite ja veidi paberit… ja võimalus ise midagi valmistada.

Laskem taeva poole lendu oma soovid ja hoidkem üksteisel rohkem käest kinni. Las parimaks kingituseks ollagi rõõm koosolemisest ja olgu selleks tarvis vaid üht süüdatud küünalt ja ivakest usku headesse soovidesse.

Kauneid pühi!