Kallis üheksandik! Kätte on jõud­mas tähtis aeg. Aina lähenev ke­­­­­­vad kasvatab ootusärevust põ­­­hi­kooli lõpetamise ning suve­va­he­aja ees. Nagu öeldakse, on iga lõpp millegi uue algus. Üsna pea tuleb teil langetada otsus kolme järg­mise eluaasta kohta.

Põhjusi, miks valitakse üks kindel gümnaasium, on mitu: kes tahab jätkata pe­re traditsiooni, kes langetab valiku kooli asukoha alusel, kes läheb sinna, kuhu sõbradki, ja kes leiab täpselt enda huvi­dele ja ootustele vastava kooli. Milline on Hugo Treffneri Gümnaasium ning kes ja miks võiks siia kooli tulla?

Hugo Treffneri Gümnaasium pakub võimalust õppida kolmes erinevas suunas: humanitaar-, loodus- ning reaalsuunas, kus lisaks riiklikult kohustuslikele kursustele läbitakse vastavad suunakursused. Õppeaasta on jagatud viieks peri­oodiks, mille viimastel nädalatel toimuvad arvestused. Ühes perioodis läbitakse kuus kuni üheksa erinevat ainekursust, seega tunniplaan on igal perioodil erinev. Päevas on maksimaalselt viis tundi, kuna üks õppetund kestab 75 minutit. Täpsem info on meie kooli kodulehel.

Gümnaasiumi valiku tegemisel tasub alati mõelda, mida on koolil sulle pak­kuda. Treffner pakub järgnevat: laiahaardelist haridust, huvitavaid praktikume ja õppepäevi, professionaalseid ning muidu toredaid õpetajaid, mitmeid huviringe erinevates valdkondades, sarnaste huvidega inimestega tutvumist, sõprussuhteid ja tutvusi terveks eluks ning, mis kõige tähtsam, imelist gümnaasiumikogemust. HTG on kool, kus sir­guvad mõtlevad, targad, andekad ja kirge täis noored täiskasvanud. Meie koo­li keskkond aitab kaasa tervikliku maailmapildi kujunemisele ning loob hea ettekujutuse enesest ja tuleviku­ootustest.

Samuti tasub teada, mida sinul endal on koolile pakkuda. Ajaplaneerimisoskus on kindlasti üks olulisemaid omadusi, mida õppimise perioodil (ning muidugi ka terve elu jooksul) omada. See aitab tegemistega järjel püsida, tagab hea unerežiimi ning aitab vältida läbipõlemist. Õpetajate ja kaasõpilaste austamine on gümnaasiumis juba elementaarne tava, mis jätab sinust mulje kui meeldivast ja väljapeetud inimesest. Hea suhtlemisoskus ning avatud meel tuleb abiks grupitööde tegemisel (mida siin koolis tehakse palju), erinevate teadmiste omandamisel ning uute suhete loomisel. Ei tasu aga eeldada, et juba praegu peab seda kõike oskama. Päris elus on nii, et neid oskusi õpitakse ja lihvitakse gümnaasiumi jooksul – selles peitubki kogu asja võlu.

Gümnaasiumi valimise protsess on keeruline ja aeganõudev. Ei tasu ju kolme ülimalt olulist aastat oma haridusteest kergekäeliselt ära otsustada. Osalege kindlasti erinevate gümnaa­siumite avatud uste päevadel, lugege ja otsige infot erinevate koolide kohta ning tehke läbimõeldud otsus. Ja muidugi, edu põhikooli lõpetamisel!