Teadagi, et Treffneri koolis on kolm suunda. Kas on aga võimalik ühe suuna äärmiselt erinevaid õpilasi võtta kui ühte ja neid tervikuna iseloomustada? Hiina kalender arvab, et saab küll. Kuivõrd see kalender aga iga suuna olemust tabada suudab, otsustate teie, armsad lugejad. 

Reaalsed kuked

Reaalklass avati 1969, kukeaastal. Kukeaasta kingib inimesele lojaalsuse ja suure suu – need inimesed on tõeliselt sotsiaalsed. Kavalad ja julged, tihti uhkust täis kuked arvavad, et neil on kõiges õigus ja tihtipeale see nii ka on. Nad on tõelised teravad pliiatsid ja analüütilised mõtlejad. Kui nad oma püüdlustes aga soovitud eesmärgini ei jõua, muutuvad nad morniks.  Kuked tunneme ära nende rahutuse ja uhke välimuse järgi. Kui koridoris tuiskab sinust mööda mõni vahvalt riietatud tegus õpilane, siis ilmselt ta reaalikas on. Kuked armastavad pidusid ja pakuvad head seltskonda. Tänu siirale hoolimisele oma lähedastest on nad tihti väga armastatud sõbrad. 1969. aasta kuked on maa elemendi kuked. Maa element muudab nad püsimatuks ja seega on nende lemmikajaviiteks tihti reisimine või mõni sportlik tegevus. Töökohtadest sobivad kukkedele eriti hästi just poliitika või mõni muu avaliku esinemisega seotud positsioon, huumori ja moevaldkond. Samuti on kuked head  rasketele probleemidele lahenduste leidmises ja nende lahenduste ellu viimises. 2023 tõotab tulla katsumusterohke. Suurimad raskused esinevad armusuhetes. Samuti ei ole kuked sel aastal just erilised rahamagnetid ja seega peaksid oma kulutamised hästi läbi mõtlema. Aasta õnnistab kukkesid aga suurepäraste õpitulemustega. Keskendumine tundub sel aastal lihtsam ja ka mälu on parem.

Rohelised maod 

1989 oli mao aasta ja sel aastal avati loodusklass. Maod leiavad kõikjalt inspiratsiooni ja on tihti sõprade seas suurimad koomikud. Nad ärrituvad harva, sest mõtlevad kolm korda enne, kui midagi ütlevad. Kui küsid koolis kelleltki nende tulevikuplaanide kohta, siis suure tõenäosusega oskavad just looduslapsed sulle vastuse anda. Nimelt on madudel tihti selge siht silme ees – nad oskavad luua plaane sammhaaval oma eesmärgini jõudmiseks. Kahjuks jääb neil puudu ambitsioonist, et plaan lõpuni ellu viia.  Madude südames võib olla palju umbusku ja usaldamatust end ümbritseva suhtes, aga nad ei näita seda välja. Maod tunduvad teistele inimestele salapärased ja vaoshoitud. Ometi teavad nad kõige rohkem kuulujutte ja huvituvad kohati liialt teiste eludest. 1989 aasta maod on maa elemendi maod. Maa element lisab nende isiksusele lojaalsuse, aga samas ka liigse teiste arvamuse pärast muretsemise. Maod oskavad hästi lugeda ridade vahelt, seega sobivad neile hästi sellised elukutsed nagu õpetaja ja psühholoog. Madudele meeldivad väljakutsed, nad ei taha teha igavat ja etteaimatavat tööd. 2023. aasta toob madudele kaasa õpimotivatsiooni languse, kuid õnneks ei kannata selle tõttu nende tulemused, sest mälu on neil käesoleval aastal hea. Maod peavad sel aastal hoolitsema oma tervise eest, sest haigused on visad tulema. Suhete osas tõotab aasta tulla hea – sõprussuhted tugevnevad ja ehk leiavad maod omale ka “selle õige”. 

Hummmmm.. rotid

Humanitaarklass avati roti aastal 1996. Rotid on loomulikult intelligentsed ja seda just eriti sotsiaalselt. Nad mõistavad väga hästi inimesi ja nende poole pöördutakse tihti abi paluma. Rottide pea on alati täis uusi ideid, aga tihti jääb neil puudu enesekindlusest, et neid ideid teistega jagada. Rotid ei armasta rutiini ja eelistavad tegusat ja vaheldusrikast elu. Nad on väga head kohanejad, seda ka uute oskuste õppimisel – nad suudavad valida õige meetodi iga asja omandamiseks. Rotid tahavad olla kõigiga sõbrad ja neil on lai tutvusringkond. Raha säästmine on rottidele oluline, aga oma armastatute jaoks pole neil millestki kahju. Rotid on oportunistlikud ja ei tee plaane tuleviku jaoks, vaid mõtlevad, kuidas olla edukas hetkes. Rottidel on kombeks sisse magada, seega peale tunnikella helisemist garderoobis tegutsev õpilane on suure tõenäosusega humanitaar. Samuti on rottidel väga palju huvisid ja harva jäävad nad pikemaks ajaks vaid ühele huvile kindlaks. Rottidele sobivad eriti hästi loomingulised elukutsed: näitlemine, fotograafia, kirjutamine või muusikaline tegevus. Nad peavad lihtsalt leidma endas julguse oma loomingut jagada. Selles aitab neid 1996. aasta tule element – see annab neile julgust ja energiat. 2023. aasta õnnistab rotte tõeliselt heade õpitulemustega. Kui soovite teha keeleeksamit või võita olümpiaadi, siis see aasta on selleks õige. Suhted pakuvad rottidele aga raskusi, neil tuleks mitu korda mõelda enne, kui end kellegagi seovad. Samuti on rottide tervis sel aastal habras: rohkem tähelepanu tuleks pöörata enda eest hoolitsemisele.