Mis on Teie lemmik koht, kust oma riideid soetada?

Ma ostan riideid üsna harva, seega pole kindlamat kohta välja kujunenud. Kui mõelda Eesti peale, siis kõige rohkem olen ma riideid ostnud Kaubamaja meesteosakonnast, seal on ainsana sobivas suuruses asju.

Kui oluline on Teile, milline Te välja näete?

Selles mõttes on oluline, et ma üritan mitte ringi liikuda mustade, määrdunud või lõhkiste riietega. Minu jaoks ei ole nii oluline, kas nad on mingi peenema brändi asjad. Kindlasti ei panusta ma oma välimusse sama palju kui Cristiano Ronaldo, kelle poole mängu pealt juuksurid üle käivad, et tema välimus oleks ka teisel poolajal võimalikult särav.

Millist riideesest/aksessuaari Te kannaksite lõputult?

Mulle meeldib väga kanda T-särke, eriti kui need on mustad ja mõne bändi pildi või kirjaga. Nendega pole ma küll viimastel aastatel enam kooli tulnud. Muul ajal tuleb taolisi asju ikka ette.

Mis on Teie kõige vanem riideese või aksessuaar? Mis peab kindlasti Teie kapis olemas olema?

Ma ostan uusi asju väga harva, pigem kasutan seda, mis mul olemas on nii kaua, kuni see ära laguneb. Kui rääkida tõelistest veteranidest, mis mul riidekapis on, siis on mul endiselt olemas 2004. aasta 1. septembril ostetud t-särk. See on beeži tooni ja sinna on peale kirjutatud „eesti“ ning kujutatud Eesti vapp. Sellel on väga tugevad kulumisjäljed ja augud sees (seoses sellega, et mu sõbra koer mind ründas). Mida rohkem ta kulub, seda armasamaks ta mulle saab. Ma ei kujuta end ette seda kunagi ära viskamas, vaid pigem raamin ta seina peale ja näitan kõigile: „Näete, särk mida võib 20 aastat kanda.“ See särk on plaanis kunagi saata ka ERM-i museaaliks.

Mis on Teie lemmikvärv?

Tumeroheline.

Mis on Teie kõige huvitavam stiiliperiood?

Too sama aeg, kui ma ise siin koolis kunagi õpilasena olin. Siis mul olid üpris pikad juuksed, lehvisin siin ringi, nagu mu klassiõde mulle iseloomustuseks ütles: „Indrek jääb meelde selle poolest, et tal on pikemad juuksed, kui enamikul klassi tüdrukutel.”

Milline trend ei peaks tagasi tulema?

Mulle isiklikult meeldiks kõige rohkem, et koolis oleks koolivorm, mida me kõik austuse ja väärikusega kannaksime. Siis kaoks ära ka küsimus moeröögatustest ja sellest, kuidas need koolikeskkonda sobituvad. Kui inimene sooviks midagi demonstreerida, saaks ta teha seda väljaspool kooli, kus ta ühtlasi ka koolis toimuvat ei mõjutaks. Näiteks ei tõmbaks niigi nappi tähelepanuressurssi enda peale. Inimesed peaksid selle asemel mõtlema õppeainele.

Miks kanda üldse riideid, mis ei ole riided. Hästi madalad püksid, mida inimesed kanda armastasid, olid teema sellel ajal, kui mina koolis käisin. Ma ei tea, miks need klassiõdedele nii väga meeldisid. Sellest tegi ka tolleaegne Miilang artikli. See oli lausa esikaane lugu, koos väga konkreetse pildiga teema avamiseks (https://www.htg.tartu.ee/miilang/wp-content/uploads/2012/02/2006021.pdf).

Mul on kolm lipsu, mida peamiselt kannan, nendest kaks on pärit Londonist ja kolmas minu õpilastelt eelmises koolis. Õpilaste kingitud lipse on mul päris palju. Ma olen hästi varustatud. Ise olen olnud tagasihoidlik nende kõigi rakendamises, aga head materjali on küllalt.

Pilt: Indrek Pajur