Kas ütleksite, et Teil on kindel stiil?

Ja, väga selgelt, väga kindel stiil. See kaasneb rolliga, igapäevaselt ma niimoodi riides ei käi, nagu koolis. Minu stiili nimetatakse vist smart-casual. Ma kannan koolis alati lipsu, triiksärki, pintsakut, külmal ajal ka vesti. Detailid vahetuvad aasta jooksul, aga mingis vormis on need alati olemas. Ma arvan, et kui tuleksin kooli, riides kuidagi teisiti, oleks see võõrastav mitte ainult kolleegidele vaid ka õpilastele. 

Kuidas te oma stiilini jõudsite?

Kui ma noore õpetajana tööle läksin, käisin ringi teksade ja kampsunitega. Selles koolis, kus töötasin, Tartu Kutsehariduskeskuses, praeguse nimega Rakenduslikus Kolledžis pidid õpilased käima pintsaku ja lipsuga. Mina algul ignoreerisin seda ja olin selline rebel. Kui sain klassijuhatajaks, sai minu ülesandeks nõuda, et õpilased kannaksid lipsu ja pintsakut ning seda ei saa nõuda ise reegleid täielikult eirates. Seega pidin ka ise lipsu kandma hakkama ja mingil hetkel avastasin, et mulle meeldib see. 

Mis on Teie lemmik koht või bränd kust oma riideid soetada?

Mul ei ole ühte kindlat kohta. Garderoobis on mul palju riideid, mis on teise ringi kauplustest muretsetud, aga neis käisin rohkem nooremana. Vanemana pole ma nii väga teise ringi poodides käinud, ilmselt teatava finantsilise stabiilsuse tõttu. Praegused riided on ostetud näiteks: pintsak kaltsukast (see on kindlasti vanem, kui sina), särk Hispaaniast, vest Tartu Kaubamajast, püksid Lõunakeskusest ning lipsu kinkisid kunagi õpilased. Ma pean väga oluliseks, et meie riietumise puhul oleks ökoloogiline jalajälg võimalikult väike. Pigem osta vähe ja kvaliteetset.

Millist riideesest/aksessuaari kannaksite te lõputult?

Oleneb keskkonnast: kodus ma kindlasti lipsu ei kanna, kuid kooli  lipsuta ei lähe, välja arvatud mõni üksik õhtune üritus. Üks ese, mida ma väga armastan, aga koolis ei kanna, on villased sokid. Sokid koob mulle elukaaslane, samuti on kõik minu kindad, sallid ja vestid just temalt 

pärit.

Mis on Teie lemmikvärv?

Viimane kord ma vastasin, et punane. Mul on päris palju punaseid lipse ja triibuga särke.

Mis on Teie kõige huvitavam stiiliperiood?

Ülikooli ajal, 90ndate alguses. Kui ma praegu neid pilte vaatan, siis ma mõtlen küll, mis mul arus oli. 80-90ndate riietus oli hästi värvikirev. Mulle meeldisid näiteks musta-rohelisega kottpüksid, kirju särk. Lisaks armastasin veel lipsudele külge pookida sõlgi. Olin selline paras papagoi. Mingi hetk kandsin ma terve suvi otsa kartulikotist ürpi, kuhu oli lõigatud peaauk ja käiseaugud.

Milline trend ei peaks tagasi tulema?

Iga stiili puhul on nii, et kui inimene selle välja kannab, siis on täiesti okei. Üks harjumatumaid on isiklikult näiteks aga Mulleti soeng. väga harva juhtub, et see kellelegi päriselt sobib. Ma saan aru, et inetusel on ka oma esteetika ja võibolla valib inimene teadlikult sellise välimuse, kuid loodan tõesti, et ta ei arva siis, et näeb sellega hea välja.

Kas soovite midagi lisada?

Inimene peab kandma seda, milles ta ennast hästi tunneb, see paistab ka välja. Ma lugesin hiljaaegu uuringut, mis väidab, et paremini riietumine parandab ka inimese sooritusvõimet. Kui tunned end oma riietes hästi, suudad ka paremini hakkama saada. Teine kord, kui te eksamile lähete, pange end tavalisest paremini riidesse!

Pilt: Aare Ristikivi (keskmine)