I periood

1. september – 18. oktoober

Illustratsioon: Roosi Raudsepp

Teed suuri plaane ja võid mõelda, et tahad triatloniga tegelema hakata. Ütled alati uutele asjadele „Jah!”. Meeldiva kõrvalmõjuna saad hulga uusi tutvusi. Sul on vastupandamatu kihk osta ilusaid märkmikke, kuhu sa kunagi midagi ei kirjuta. Tee need plaanid, osta need asjad, aga enne mõtle läbi, kas saaksid midagi taaskasutada. 

Ole ettevaatlik teise korruse vetsus! Sel perioodil sündinutele võib seal midagi pähe tilkuda. Seetõttu kanna kaasas vihmavarju või pane alati selga vihmajope, sest vihmavari kipub ununema. 

Suure tõenäosusega on su lemmiktäht E. Kuulud ka e-liiti, sest esimesel perioodil sündinuid on sõltumatute uuringute (Miilangu vilistlaste statistika) kohaselt kõige vähem. Keemia osas on tunded vastakad – võid seda armastada või vihata, aga kindel on, et keemia ei vasta sulle samaga. Juhul kui sa sel aastal ei jõudnud oma eesmärke täita, siis ära muretse – esimene september tuleb igal aastal uuesti!

II periood

19. oktoober – 13. detsember

Illustratsioon: Roosi Raudsepp

Sel perioodil sündinud inimene kipub olema skeptiline horoskoopide suhtes, kuid teda võib ootamatult tabada klassist 225, salaja Igor Mangile anonüümseid sõnumeid saatmas. Viimase teate kohaselt kohtab ta sel kuul inimest, kellega satub veetma sõbrapäeva. 

Novembrikuu sombused tuuled toovad teisel perioodil sündinud inimestele pähe spikerdamise mõtteid, ent need pole sugugi halva alatooniga. Elu võib alati üle kavaldada, kuniks õpetaja Uve vahele ei astu. Kevadistel eksamitel võib tekkida vajadus juua töö tegemise ajal vett, lisaks soovitame kaasa haarata ka väikese piknikukorvikese, mis kannab endas punktiõnne. NB! Välja arvatud suši, mis toob kaasa tohutu kahtlemise iseendas ning võib eskaleeruda liigse unistamiseni. Selle vastu aitab vaid hommikul Treffneri uksematilt leitud ja kuuvalgusega laetud selge kivike. Muide, juba vanad eestlased on öelnud, et kui sel perioodil sündinud teevad igal õhtul enne magama minekut 15 kükki, võivad nad unes näha kardetuima arvestuse esimest küsimust. Järgmisel kuul pea meeles: kui kükkide arvus eksid, võivad unenäod Sind petta.

III periood 

14. detsember – 15. veebruar

Illustratsioon: Roosi Raudsepp

Kolmandal perioodil sündinud treffneristi iseloomustab ülim intelligentsus, loomingulisus ja hea tervis. Just tema on see, kes toimetab samaaegselt koolilehte, toob koju olümpiaadide esikohad, osaleb näiteringis ning on Tantsutaldade esitantsija või Anima solist. Kui tunned kedagi, kes on sündinud ajavahemikus 14. detsembrist 15. veebruarini, oled õnnega koos – temaga juba igav ei hakka. Kuigi teda varitseb oht matemaatika arvestusel esimesel korral läbi kukkuda, siis koolisöökla järjekorda jõuab ta alati kõige esimesena. Arvestades III perioodil asetleidvaid sündmusi – kooli sünnipäevaballi, jõulupidusid, aastavahetust ja sõbrapäeva –, on sel ajal sündinud treffneristid ühed suured peoloomad. Pärast pidusid meeldib neile aga ohtralt puhata, õnneks soodustab seda kooliaasta pikim vaheaeg. Aasta kõige külmemal ajal sündinud lapsukestest lausa kiirgab seda soojust, mida koolimajas muidu väheks jääb. 

IV periood

16. veebruar – 11. aprill

Illustratsioon: Roosi Raudsepp

Perioodi alguses laske oma viimased vastlaliud, sest on oodata lume sulamist. Päikesepaiste saatel saabuv perioodi teine nädal toob aega lõdvestumiseks. Siiski olge ettevaatlikud, et olematutele loorberitele puhkama ei jääks – see on ainult lühike kosutus enne lähenevaid proovikive. 

Saturn ja Mars ennustavad abiturientidele võimsat võitu aka­dee­­milistes katsumustes. Kaugel tulevikus ootavad ees ideaali­lähedased akadee­milise testi tulemused ja ülikoolide vastuvõtu­kutsed.

Perioodi lõpu poole on tähtede seis soodne vanade vigade parandamiseks. Merkuuri retrograad ennustab kooliaasta tüdimusele leevendust kevade saabumisega.

V periood

12. aprill – 6. juuni

Illustratsioon: Roosi Raudsepp

Kevadised lillelapsed, mida klaaskuul siis teile V-ks perioodiks lubab? 

Periood algab suure kevadväsimuse ja -masendusega. Oled kõik oma vitamiinid ära kulutanud, aga pole hullu, esimesed päikesekiired juba säravad! Lähed kindlasti vahetundides Jaani kiriku juurde päikesepaiste kätte hängima. Tuppa astudes ära unusta vahetusjalatseid jalga panna – kiriku juures on kevadeti porine. Sa ju ei taha, et koristaja peaks sinu järel lapiga põrandat küürima, sellest saaksid kindlasti karmavõla.

Võtad kindlasti matemaatika eksamikursust. Ole valmis seal kohtama oma elu (selle kevade viiendat) armastust, kellega koos aatriumis õrnutsete. 

Et Sul on tulemas ka sünnipäev, vaata, et sa ei tähistaks enne eksamit – kipud siiski oma taastumisvõimet üle hindama. Planeeri oma pidusid nii, nagu su vanaema seda teeks – pidu Werneris kell 14.15 kõlab hästi.

Kui oled 12. klassis, siis valmistud eksamiteks. 11. klassis on kindlasti UPT stress. 10. klassi õpilasena ole valmis kõige hullemaks – ees ootab maailma riikide ja pealinnade kontrolltöö maateaduses. Need kõik on suured proovikivid. Ära siiski liialt stressa, sest sellest sõltub ainult KÕIK (vähemalt kolme viimase kuu jooksul).

Suvevaheaeg

7. juuni – 31. august

Illustratsioon: Roosi Raudsepp

Esimeste pungade puhkemisega tunned, et kevadväsimus on võimust võtmas. Jood vahtramahla ning tunned, et su otsmikusagara premotoorne korteks, mis tegeleb otsuste vastuvõtmisega vastavalt välistele stiimulite, saab piisavalt energiat, et veel paar kuud vastu pidada. Sa ei mõtle veel kooli vahetamisele.

Sinu suvi algab räige väsimuspohmelliga, kui saabud oma vanematekoju (kus sa ei ole väga ammu käinud), leiad oma vana toa, mida ema on hakanud ümber kujundama joogatoaks, sest sa pole nii ammu kodus käinud, ning vajud voodisse, kust tõused mõned päevad hiljem. See on esimene kord suve jooksul, kui sul tuleb mõte kooli vahetada. Seda juhtub veel mitu korda. Suve jooksul väldid alateadlikult Rüütli tänavat ja piirdud pidudega oja veerel, linn vabal valikul.

Siiski otsustad naasta kooli ning järgmisel õppeaastal juhtub sinuga üks kolmest:

Liitud Buddha munkadega ja trehvad Jürgensteini järjekordsel visiidil Nepaali. Iidse rituaali käigus ületate kahekesi poomi ja veeretate ristikivi piirimäest alla.

Jääd Uvele Pirogovi pargis suitsetamisega vahele ning järgneb etiketihinde alandamine. Muidu pääseksid veel ehk noomitusega, aga kannad saatuslikul hetkel paraku ka teklit.

Oraval rattaga sõites jääb oks kodarate vahele kinni ning ajad kogemata alla hundi. Paadunud optimistina lepid olukorraga: mis parata, hüva küll!

Jõuludeks oled jälle väga väsinud, kirjutad jõuluvanale, et kingiks ootad Tantsutaldade pusa. Koju jõudes pole su toas isegi enam voodit. Magad diivanil (või Nepaalist toodud matil). Sa näed unes, et medalit ei lähe sul hilisemas elus enam kordagi vaja. Ärkad selle peale, et kuuled akna taga huikamas kaarnat mingis arusaamatus keeles: „Hiiiiil-de-brandt!”