Koolisööklas valitsevad päevast päeva pikad järjekorrad, kus oodates võib tekkida tunne, et söömiseks eriti aega ei jäägi. Mis on aga täpsemalt selle probleemi taga?

Pikad järjekorrad sööklas on olnud koolis juba pikemat aega probleemiks. Hiljuti teavitas õppealajuhataja Aime Punga õpilasi ja palus neil õigel ajal sööma minna. Kuuldavalt käis õppealajuhataja ka sööklas olukorda kontrollimas. Probleemi tegelik põhjustaja sõltub aga sellest, kuidas on söögivahetundide ajad klassidele määratud. Hiljuti on selgunud, et probleemi taga peitub üks kindel tegur, mis järjekordi pikemaks teeb. Paljud õpilased, kes tulevad peaaegu iga päev teiseks tunniks kooli, peavad juba esimese vahetunni esimeses pooles sööma minema. See on probleem näiteks 12.d klassi õpilastele, kellel pole veel selleks ajaks kõht tühi. Mitmed selle klassi õpilased on kurtnud, et õigel ajal sööma minnes on kõht hommikusöögist veel tegelikult täis. Hetkel on see üks kõige aktuaalsemaid valel ajal söömise minemise põhjuseid. Seega, järjekorrad sööklas aina pikenevad ning see võib põhjustada ka hilinemisi ainetundidesse.

Uus periood on alanud, annab loota, et uued söögivahetundide ajad on lõpuks kõikidele klassidele sobivad. Kindlasti tuleb meeles pidada, et viisakas on minna sööma ikkagi enda klassile määratud ajal. Aegade ebasobivuse korral on mõistlik teavitada enda klassijuhatajat või õppealajuhatajat, mitte lihtsalt probleemi täielikult eirata. See hoiab ära pikad järjekorrad ja iga õpilane jõuab täis kõhuga tunni alguseks kohale.