Juuni

Selle suve esimeseks kuuks ennustavad teadjamehed-ilmatargad, šamaanid ja muud võlukunsti valdajad sooje ja kuivapoolseid välitingimusi. See tähendab vaid üht – puhkusekohvrisse tuleb pakkida vaid rannalina ja supelkostüüm ning ei midagi muud. Õhurõhk lubab tulla kõrge, seega olge valmis ka mõneks kosutavaks vihmasahmakaks ja ergutavaks tuuleiiliks. Heitumiseks on viimane aeg, sest Gregoriuse kalendri järgi aasta kuuendal kuul, tuntud ka kui kesakuul, on sulle varuks kardinavahelt sissepiiluvaid hommikusi päikesekiiri, jäätist sulatavaid keskpäevakuumusi, poole lõunani kestvaid uinakuid võrkkiiges ja pärastlõunaid sõbra või toreda kaaslastega välikohvikus. Kui juuni alguse prognoosist võime leida veel viimseid arvestusi ja klassimatku, siis juunikuu keskpaik sisaldab minimaalsel hulgal koolitöid, kui siis ainult natuke ingliskeelset kodulugemist või antiikkirjandust.

Juuli

Suve keskpaik tervitab uhke kahe tosina soojakraadiga ja mõne-paari äikesetormiga. Heinakuul on tagataskus varuks spontaansed rattamatkad sõpradega, meditatiivsed jalutuskäigud samblasel metsarajal ja vabadusehõisked kastevärskusest nõretaval aasal. Justkui boonusena on juulil pakkuda tervelt 31 uskumatult maalilist päikesetõusu ja -loojangut. Ideaalne aeg Eestimaa pinnal ringi uudistamiseks ja kultuuriürituste külastamiseks. Võib ka juhtuda, et leiate end mõnel hubasel õhtul vihmasabina saatel sooja teki alt nurrumast, ühes käes kruus kuuma kakaoga ja teises romantiline luule- või kirjandusteos…

August

Viimne kuu sel suvel tõotab tulla ja minna enne, kui tähelegi paned. Aeg on viimased päikesekiired endasse imeda ja vaim taas pimedaks sügiseks, masendavaks talveks valmis seada. Veel enne, kui suvi päriselt ukse enda järel kinni tõmbab, on tal pakkuda nii mõnigi palav hetk jäätisekokteili seltsis, kiire ratta- või rularetk linnaserva ja viimased suplused suvesoojusest kuldkollases päikeselaigus. Augusti lõpp pakub ohtralt ilusaid filosoofiahõngulisi õhtuid lõkketule ja naerukuma soojuses. Aeg heita murule sellili ja imetleda langevaid tähti (ehk ka soovida endale edu tulevas kooliaastas ette ära). Tõsiasi, et suvi hakkab lõppema, võib teadvusesse tuua madalrõhkkondi, sellega seoses võib juhtuda, et realism on just õige kirjandusžanr suvelõpuhõngulisse õhtusse.