23.mail oli meil esmakordne võimalus võtta osa Hugo Treffneri gümnaasiumi esimestest olümpiamängudest. Ilmataat kostitas osalejaid päikesega ning tuju oli kooskõlas ilmaga äärmiselt hea.

Idee

Ürituse korraldasid auväärsed õpilased Ergo Kukk ning Markus Ilves. Poisid vormistasid selle ühtlasi ka oma praktilise tööna. Ergo ja Markus võtsid kooliolümpia täideviimise just enda õlule, sest nad tahtsid korraldada eriti lustaka ja meeldejääva spordipäeva; millegi enama kui tavalise ja üksluise staadioniringide rühkimise ja ärapõlatud kuulitõuke. Ergo, kes kuulub ka Olümpiaakadeemiasse, oli juba varem sarnasest ettevõtmisest kuulnud ning arvas, et – oh, miks ka mitte – korraldaks ka oma koolis! Spordialad nuputasidki välja noormehed ise ning pead panid kokku ka abitiimi liikmed.

 

soojendus

Uhke soojendus: treffneristid valmistusid graatsiliste sirutustega.

Ennenägematud olümpiaalad

Spordialad püsisid saladusena kuni ürituse alguspauguni. Esimene oli muidugi traditsiooniliselt teatejooks – seal karjuti-ergutati hääled lahti ning võistlusvaim oligi käes. Edasi ootasid võistlejaid juba aga mõistust, täpsust ning tiimitööd testivad katsumused. Eriti panid osavõtjate koostöö- ja närvikava proovile ratastoolislaalom, grupiviisi kuivamaasuusatamine, märja(koeralõhnalise) T- särgi võistlus ja täpsusmõõtmine. Viimasele alale läheneti väga erinevalt: küll katsetati spordijalanõuga, terve inimesega või hoopiski okstega. Enim aega võttis ratastoolisõit.

Kuigi igale tegevusele eraldi paremusjärjestust ei loodud, käisid jutud, et nii märja t-särgi võistluses kui ka ketijooksus selgitati parim riik vaid sekunditäpsusega.

Igal riigil oma nägu

Olümpiale kohaselt võistlesid omavahel erinevate riikide esindajad (klass kui esindaja, toim.). Erinevaid lippe lehvis kokku 8 ning iga klass nägi suuresti vaeva, et oma rolli väärikalt välja mängida. Nõnda võis staadionil kohata siestat pidavaid ja “porqué” karjuvaid hispaanlasi, vuntside ja barettidega “veini” joovaid prantslasi, toogades kreeklasi ning isegi indulgentse jagavat Rooma paavsti ennast. Samal ajal lisas kõigele põnevust juurde Ergo ise – käis ja jutustas uhkelt ning lakkamatult ringi nagu tõeline spordikommentaator; ka intervjueeris võistlejaid, aga kas midagi ka aru sai, ei tea – vastused olid ju valdavalt välismaakeelsed…

lipud

Tublimatest tublimad

Piraka kuldse karika, piiramatu kuulsuse ja uhke võidutiitli saavutas Itaaliat esindav reaalklass B13. Hurraa! Loosiauhinna sai tubli E13. Kooliolümpia kõige ausamaks osalejaks valiti aktiivne MyFitnessi rühmatreeningute külastaja Yves Laur (B13). Kõiki võitjaid premeeriti ka limonaadiga.

Peakorraldaja Ergo ootused said samuti täide viidud: „Ma olen klassidele südamepõhjani tänulik! Õpilased tegid sellest üritusest laheda päeva – kõik tulid kaasa, olid aktiivsed ja mis tähtis – oma riigile truud. Mina jäin igati rahule!!!“.

 

karikas

„Viva Italia!“: võidukas B13 oma kuldsel karikal.