Ühel esmaspäeval suundusime pärast koolipäeva Ulla lemmikohvikusse Noiri ning peagi avastasin ennast istumas ühe äärmiselt paeluva ja huvitava tütarlapse vastas, kellega vesteldes ei märganudki, kui jutuajamine hakkas täitma juba neljandat tundi.

Pärast põhikooli Miina Härma Gümnaasiumis otsustas Ulla sugulaste jälgedes astuda ning tulla Treffnerisse. Tänu rahvaluule olümpiaadil saavutatud teisele kohale oli tüdrukul võimalik tulla ilma katseteta humanitaarharru, kuid Ulla otsustas siiski reaalharru kasuks. „Kuna mu vaba aeg on seotud rohkem humanitaarsete tegevustega, siis mõtlesin, et peaksin ennast harima ka teistes valdkondades. „Vastasel juhul jääks maailmapilt liiga ühekülgseks,” toob Ulla selgituseks. Ise tunneb tüdruk ennast reaalide seas siiski rohkem humanitaarina, kuid kuna Ulla klassis on peale tema veel teisigi, kes tunnevad suurt huvi kirjanduse ja kultuuri vastu, siis ühistest üritustest ja jututeemadest puudust ei tule.

Vaba aega sisustab Ulla Meeri võimalikult palju teatris ja kunstinäitustel käies ning sporti tehes. Tennisepisiku sai ta oma emalt külge juba väikse lapsena, alustades mängimisega 6-aastaselt. Profisporti tüdruk ei harrasta, vaid käib oma lõbuks paar korda nädalas Tartu Akadeemilises Tenniseklubis treenimas. Praegu on Ulla ametis ka tennisetreeneri paberite tegemisega, et saaks oma oskusi ka teistele edasi anda. Peale selle tantsib Ulla ka neiduderühmas rahvatantsu ning annab matemaatikas alg- ja põhikooliealistele järeleaitamistunde.

„Kui vahel on tõesti tunne, et elu muutub liiga pingeliseks, siis lähen mööda Emajõe kallast jooksma ning pärast seda tunnen alati, et tegelikult on kõik oma koha peal ja ei ole midagi paigast ära. Olen üldiselt arvamusel, et väide – mida rohkem teed, seda rohkem ka jõuad – vastab täiesti tõele. Mulle meeldib erinevaid asju teha ja kogeda,” räägib Ulla kohustuste ja huvidega toimetulemisest. Küsimusele, kuidas ta oma pingeid maandab ja meeli erksana hoiab, vastab Ulla: „Üheks minu pingete maandajaks ja hobiks ongi teatris käimine. Etendust vaadates ei mõtle ma kõrvalisi mõtteid. Olen alati mängitavasse nii süvenenud ning tänu teatrile suudan paljudele probleemidele läheneda hoopis teisest vaatenurgast.”

Ulla iseloomustab end kui positiivset, rahulikku, emotsionaalset, spontaanset ja entusiastlikku tütarlast. „Mina mõtlen iga päev, et küll ma olen ikka õnnelik! Mul on lähedased, kelle poole alati pöörduda saan ning kes mulle alati toeks on. Mind ümbritsevad entusiastlikud ja rõõmsad inimesed, kelle hulgas ei oskakski morn olla. Isegi koolis käimine ja ilm teeb mind õnnelikuks! Ma ei suuda endas kunagi kurbust hoida, tean, et kõigele leiab lahenduse,” avaldab Ulla, kelle juttu tõestab ka tüdruku sõprade ütlus, et Ulla tundub alati kui elust purjus olevat.

Ullale on väga südamelähedane ka haridusteema: „Toomas Jürgenstein tõstatas ühes oma artiklis küsimuse, et kas kedagi üldse huvitab, kes õpetavad meie tulevasi põlvkondi. See pani mind mõtlema, et minule läheb see küll korda. Kui olen mingil alal piisavalt targaks saanud, siis näen end tulevikus õpetaja rollis.” Pärisin Ullalt ka maailma muutvate ideede kohta: „Minu õpetajad on minus esile kutsunud suuri revolutsioone ja mind seeläbi muutnud. Arvan, et ka minu eesmärk oleks tekitada revolutsioone pigem õpilaste ja teiste inimeste kui maailma tasandil.”

Eelmine aasta proovis Ulla kätt lingvistikaolümpiaadil ja suvel osales ta ka lingvistikalaagris, mis tekitas suurt põnevust ja huvi selle valdkonnaga rohkem tegeleda. Praegu on Ulla tulevikuväljavaateks õppida keeleteadust mõne teise erialaga pooleks, kuid tüdruk nendib, et aega veel otsustamiseks on. Ulla eluunistusteks oleks hästi palju reisida, näha maailma ja külastada kõiki kontinente, et hõlmata maailma tervikut. Üks tüdruku eesmärkidest paneb ahhetama ilmselt enamiku tänapäeva noortest. Nimelt, on Ulla unistuseks omada paarikümne aasta pärast Alpides talumajapidamist, kasvatada põllul peete ning karjatada kitsi, kelle piimast ise kitsejuustu toota.

Martha Liise Kapsta, klassiõde ja hea sõbranna:

Ulla on armas, hästi hea südamega ja kihvt sõber. Temas on külgi, mida ta kõigile ei näita. Ta oskab nautida elu, kaotamata silmist ambitsioone ja eesmärke. Ullale meeldib mõelda – ta on alati uudishimulik, tark ning uutele kogemustele avatud. Ta on öelnud korduvalt, et oleks lahe tegeleda millegi täiesti ebatavalisega, õppida midagi totaalselt uut, minna kuhugi, kuhu tavaliselt inimesed ei lähe. Kui Ulla kunagi pere loob, saab temast kindlast üks armastavamaid ja pühendunumaid emasid.