7. detsembril lõpevad kooli sünnipäevapidustused suurejoonelise juubeliballiga. Tantsupeoeelsel ajal valmistab enamikule (kindlasti?) suurt peavalu õigesti istuva kleidi ja pintsaku, ehete ja lipsu ning loomulikult õhtu läbi tantsu vih(t)umiseks mõeldud kingade leidmine. Et Teile abiks olla ja muret vähendada, külastasime mõnda kohta, kust kerge vaevaga sobiv kostüüm leida.

Oliveri pood
Esimeseks peatuseks sai Oliveri pood Narva maanteel. Kui enamik kauplusi pakub pidulikke riideid just peamiselt teada-tuntud ilugurmaanidele –naistele-, siis Oliveri poes leidub lisaks kõikvõimalikes värvides meeste triiksärke, lipse, kingi ning lai valik ülikondi.
Kleite on nii pikki kui lühikesi, musti, valgeid, värvilisi, sädelevate kaunistustega ja lihtsaid. Kingariiulil seisab kümneid paare kõrgeid kingi; vähem vilunumatele kontsakandjatele on madalaid jalanõusid ja baleriinasid. Oliveri poest saab soetada ka erinevaid kleidi juurde sobivaid ehteid. Novembris saabub poodi uut kaupa!
Kõigile treffneristidele kehtib Oliveri poes soodustus – õpilaspileti ettenäitamisel -10%!

Manna Couture

Meie kooli nurga taga asub hubane salong-pood Manna Couture, kus pakutakse õmblus- ja tikkimisteenuseid, riiete redisainimist ning müügiks või laenutuseks oma toodangut. Printseslikel riidepuudel ripuvad omapärased uue elu saanud kleidid, mida on võimalik osta ja rentida. Kui on soov lasta kleit õmmelda iseenda soovi ja tahtmise järgi, peaks arvestama, et tellimusega läheb aega umbes 3 nädalat. Kui aga arvad, et pidulikku kleiti läheb vaja ainult kord aastas, on kõige mõistlikum see laenutada. Laenutusehind on pool kleidi müügihinnast, ehk näiteks 60-eurose kleidi rentimine maksab 30 eurot. Manna Couture’is valmistatakse ka meeste pintsakuid-pükse-veste, aga need on igapäevasemad, balli jaoks natukene liiga casual’id. Manna Couture’is on müügil Maia Jansoni valmistatud väga kaunid ehted.

Mecca komisjonipood
Järjest popimaks muutuvad kõikvõimalikud teise ringi kauplused – second hand’id, komisjonipoed ja tavapärased kaltsukad. Inimesi on erinevaid: mõni ei salli kaltsukaid silmaotsastki (“oh õudust, keegi on seda ju varem juba kandnud!”), teine aga leiab sealt endale väga omapäraseid ning toredaid riideesemeid – see on kõik õnnemäng. Miks mitte otsida endale ka ballikleit kaltsukast? Raha kokkuhoid oleks meeletu, samuti võib täiesti kindel olla, et ei põrka ballil teise täpselt samasuguse kleidi omanikuga kokku.
Meie külastasime Raekoja platsi kõrval asuvat Mecca komisjonipoodi. Kleite oli käputäis ning need olid kõik väga kenad! Mis meid aga eriti hämmastas, oli lai valik kingi. Need olid tõeliselt šikid ning palju oli just praegu trendikaid neete ja platvorme.
Lisaks, Meccas müüakse Inga Stepanenkova valmistatud isikupäraseid ehteid.

Vanemuise kostüümilaenutus
Uhkeid, ekstravagantseid ning kohe eriti silmapaistvaid kleite pakub Vanemuise kostüümilaenutus. Värviliste ja veidrate teatrikostüümide vahel leidub tõeliselt elegantseid peokleite, millega ballile saabudes oleksid kui mõnest eelmisest sajandist pärit aadliproua. Kostüümi saab laenutada nädalaks.

 

Muud võimalused
Kleidijahile võib muidugi minna ka kaubamajadesse – Taskusse, Lõunakeskusesse või Tartu Kaubamajja. Kõige suurem valik on kindlasti internetis, kust kauba koju tellimine on eriti lihtne, aga seotud väikese riskiga ning võtab aega. Kleidi kvaliteet võib olla kehv, suurus mitte sobida ning kleit selga mitte istuda – kuid kes teab, äkki on hoopis vastupidine efekt!
Kel on rohkem aega, kannatust ja kuldsed näpud, võib ju kätte võtta ja endale ise meelepärase kostüümi õmmelda!
Ning mis oleks toredam, kui äratada ellu ema või isegi vanaema keskkooliaegne ballikleit?
Mida omapärasem, seda lahedam!

INFO POODIDE KOHTA

Oliveri pood

Narva mnt 92 ja 96 (asub kahes majas) / Lõunakeskus / Annelinna keskus

Kleidid u. 100-150 €

Kingad u. 20-35 €

Ülikonnad 130 €

Triiksärgid 18.90 €

FB: Oliveri Pood

 

Manna Couture

Munga 10

Kleidid 35-150€

Kleitide rendi hind on pool kleidi müügihinnast

Kleidi õmblemine alates 95 €

FB: Salong Manna Couture

 

Mecca komisjonikauplus

Vabaduse pst 2

Kleidid u. 10-30 €

Kingad u. 20-30 €

Inga Stepanenkova ehted u. 6 €

FB: Mecca Komisjonikauplus

 

Vanemuise kostüümilaenutus

Vanemuise 6 (sissepääs teatrihoone taga)

Uhkemate kleitide laenutus u. 9-11 €