Veebruarikuu viimasel nädalal ilmus koolistendile armsa kujundusega plakat, mis reklaamis üritust Vaba Lava. Reede õhtul kella viiest toimunud ettevõtmine, mille täpset eesmärki paljud kohe hoomata ei osanud, süstis mitmetesse esialgu suurt skeptilisust. Toimumispaigal valitsenud hubane ja loomingust tulvil õhkkond sulatas aga ka kõige enam kahtlust avaldanud treffneristi ning vallandas nii mõneski kohalviibijas suure inspiratsioonitulva.
Ürituse peamiseks eesmärgiks oli anda koolirahvale võimalus esineda. „Tegelikult on meie koolis nii palju andekaid inimesi, kelle talendist me teadlikud pole. Tahtsime Vaba Lava kaudu anda neile võimaluse end näidata,” kõnelesid ürituse sihtidest korraldajad Karoliine-Lisette Kõiv ja Henri Maalmann 10.c klassist. Karoliine-Lisette on juhtinud samalaadset üritust kaks korda varem ka Lille majas, kuhu said inimesed esinema tulla üle Tartu. Pealinnast tänavu ülikoolilinna õppima asunud tütarlaps avaldas suurt imestust, et Tartus kui loominguliste inimeste linnas taolist üritust rohkem tehtud pole.
Potentsiaalsetele esinejatele pidid korraldajad esmalt personaalselt lähenema, kuid kaks päeva enne kontserti hakkasid teised ka ise huvi tundma ja initsiatiivi üles näitama. Isikliku luule ja lihtsakoeliselt armsa lauluga üles astunud Kalle Valge tunnistas, et tedagi pidid korraldajad esialgu innustama ja motiveerima. Oma etteastetega jäi noormees rahule ning avaldas suurt heameelt, et meie kooli akadeemilises õhkkonnas ruumi ka loometööle jääb. Kalle tõi kontserdi plussiks asjaolu, et seal ei oodatud kõrgtaset, vaid esinejatesse suhtuti julgustavalt ning soojalt. Etteastujad said tagasisidet iseenda tunnetusest, publiku reaktsioonist ning hiljem pealtvaatajate käest arvamust küsides.

Korraldajad jäid ise üritusega väga rahule: „Kellelgi sassi ei läinud, mitte ühtegi provokatsiooni ega ebasobivust üles ei näidatud ning kõik sujus plaanipäraselt.” Edaspidistesse plaanidesse suhtuvad eestvedajad optimistlikult: „Iga publik võtab taolist üritust vastu omamoodi. Treffneri kooli soojast suhtumisest võib järeldada, et see sobis ning seega võiks sellest kujuneda vahva traditsioon.”

„Ärge kartke ning tulge ja esinege! Absoluutselt mistahes asjaga, kas kõne, tsitaat kuskilt loetud raamatust, videoklipid – mida rohkem, seda uhkem. Mitmekesisus rikastab! Esinemine arendab väljendusoskust, inimest seesmiselt ning pakub positiivseid ja toredaid emotsioone. Tulge ja võtke osa, et saada teistele inspiratsiooniallikaks!” kõlab Karoliine-Lisettelt innustav üleskutse järgmisteks Vaba Lava kontsertideks.

Vaba lava

Andekad korraldajad: Karoliine-Lisette Kõiv ja Henri Maalmann panid aluse uuele traditsioonile.