Märtsikuiselt vaheajalt kooli tagasi tulles avastasid paljud treffneristid, et nende asjad on riidehoiust kadunud. Enne vaheaega paluti, et koolikapi ümbrus tehtaks korda: koristusfirma plaanis suurpuhastust. Miks hoolivad treffneristid nii vähe oma asjadest, et ei vaevu neid isegi kapi pealt koolivaheajaks kappi tõstma?
Enne vaheajale minekut hoiatati: kapiümbrus tuleb korda teha, lohakile jäetud asjad visatakse ära. Kahjuks avanes koristusfirmale seekord garderoobis kurb vaatepilt: õpikud olid endistviisi kappide peal virnas ning jalanõud kapi all. Kuna asju oli kappide ümbrusesse jäetud massiliselt, siis juhtkond otsustas, et neid minema ei visata. Kõik õpikud ning jalanõud koguti kokku ja pandi prügikottidesse, need omakorda viidi kooli muuseumisse.

Direktor Ott Ojaveer oli nördinud, sest kooli poolt antud käsku ei täidetud, ning tema arvates näitab see õpilaste hoolimatust korra suhtes. „Koristusfirma tehtavast suurpuhastusest kirjutati infolehes ning õpilastel oli aega terve nädal oma asjad koju viia. Igal treffneristil on ju funktsionaalse lugemise oskus olemas. Riidehoiu suurpuhastus toimub igal vaheajal ning üle kogu maja, ka õpetajad peavad oma ruumid korda seadma. Mina olen oma kabinetist isegi mööblit välja tõstnud. Kuna riidehoid polnud korda tehtud, ei jäänud muud teha kui kasutada repressiivseid vahendeid.”

Vaheajalt naastes tundsid mitmed õpilased oma asjadest puudust. Uuriti sõpradelt ja tuttavatelt. Kellegi kaudu kuuldi, et eelmisel aastal juhtus sama ka praeguste kaheteistkümnendikega ning nende asjad olid hoiustatud kooli muuseumis. Kooli huvijuhile Uve Saarele valmistas muret see, et mitmed õpilased läksid omavoliliselt muuseumisse ja võtsid oma asjad tagasi. Mõned meie seast käisid oma kadunud asju taga otsides ka huvijuhi enda jutul. Kuna probleem oli suur ning probleemist tuli rääkida paljudega, kutsus huvijuht kõik 11. klasside õpilased 4. aprillil kooli aulasse. Uve Saar teatas, et prügikotid viiakse garderoobi ning igaüks saab oma asjad sealt välja otsida.
Prügikottides olevate asjade hulk on küll vähenenud, kuid arvestuste nädala reede, 12. aprilli õhtul olid prügikotid ikka veel garderoobi põrandal pooleldi täis. Kus on hoolivus oma asjade suhtes? Miks vedelevad paljude jalanõud, õpikud ning muud asjad ikka veel prügikottides?

Küsimusele vastust teavad ainult need, kes pole oma asju veel tagasi võtnud.

Kapiprobleem

Tähelepanu: Kadunud asjad ootavad omanikke alumises garderoobis.