Autor: Julius Air Kull

Foto: Annemari Sepp

Hugo Treffneri Gümnaasiumi lipp. Foto: Annemari Sepp

Lugupeetud õpetajad, koolivennad ja -õed,

hakkab lõppema meie lennu viimane aasta Treffneris. On aeg anda aasta noorematele üle üks meie kooli tähtsaimatest sümbolitest, Hugo Treffneri Gümnaasiumi lipp. Nagu võite näha, on lipu peal akronüüm HTG.

H tähendab minu jaoks mitmekülgset haridust, mida omandab treffnerist koolis kolme aasta jooksul. H võib tähendada ka hirmu esimese arvestuste nädala ja esimest korda õppealajuhataja kabineti ees seistes. Kuid kõige enam on H hetked, mida on olnud nii häid, väga häid kui ka vähem häid. Alates sellest, kui võis lugeda oma nime kooli võetute nimekirjast, kuni kõikide võitude ja kaotusteni, mida oleme siin koos läbi elanud.

T-täht. Tartus Treffneri koolis on saanud ka omajagu teatrit, alates koolinäidenditest, lõpetades igapäevase eluga. On olnud nii suhtedraamasid, situatsioonikomöödiaid kui ka keskkoolimuusikale. T tähendab minu jaoks kindlasti ka tänu. Tahan tänada õpetajaid jagatud tarkuste, teadmiste, teoreemide ja teooriate eest. Tähelepanu väärivad ka kõik sõbrad ja teised teelised, kellega koos oleme kasvanud oma kooli ja selle traditsioone austavateks, tõelisteks treffneristideks.

Lipul on järel veel G-täht. Siin koolis võib kohata mitmeid gurusid ja grand old lady’sid, kes on juhendanud ja toetanud paljusid treffneriste nende vaimsetel otsingutel. Olen kohanud siin geniaalseid mõtteid ja geniaalseid inimesi. On olnud uhkeid galasid ballide näol, on tekkinud gruppe erinevate ideede ja eesmärkidega. Usun, et oleme saanud hariduse, mis võimaldab panustada nii lokaalselt kui ka globaalselt. Non scholae sed vitae discimus.

See oli minu tõlgendus HTG lipule, aga neid tõlgendusi on kindlasti sama palju kui inimesi siin saalis.

Elagu Treffner ning edu eksamitel!