Seljataga on kolm tegusat aastat ning abituriente ootab ees lennukas tudengielu. Lisaks armsaks saanud klassiklaaslastele jäävad head teed soovima ka klassijuhatajad, kes on koosoldud aja jooksul oma õpilastega ühte kasvanud. Valmistamaks peatselt lahkuvaid gümnaasiumilõpetajaid ette tudengieluks, on õpetajad omalt poolt kirja pannud neile pühendatud soovid ja soovitused.

Teravmeelsus seisneb kunstis öelda, mida Sa mõtled, ja kaduda enne, kui seda mõistetakse. Ilusat elu, noored, ja ärge unustage matemaatikat!
– Ülle Hüva
12. a klassijuhataja
1. Üks õige tudeng peab Tartus vähemalt korra käima üle kaarsilla kaare.
2. Mingi praktilise vembu võiks õpingute ajal teha, kas siis kaasüliõpilastele või õppejõududele. Näiteks mina koos kaastudengitega vahetasin õppehoone tualettide ustel ära sildid füüsikas kasutatavate sümbolite vastu.
3. Ärge unustage oma kaasüliõpilasi. Korraldage ikka ühiseid ettevõtmisi, mis teid ühendaks.
– Siim Oks
12. b klassijuhataja
Soovin noortele, et neil ei kaoks lapselik rõõmus meel, ei kaoks sära silmist, lapselik uudishimu ja väike ulakus peaks ikka ka tudengielu rikastama.
– Saima Kaarna
12. c klassijuhataja
Kallid sõbrad!
Soovin teile lennukaid mõtteid ja unistusi, julget pealehakkamist, sihikindlust, vastupidavust ning õnne kõigis teie ettevõtmistes! Jätkugu teil siirust, heatahtlikkust ja hoolivust üksteisega jagamiseks ning hoidke ennast, oma lähedasi ja sõpru!
– Ülli Roostoja
12. d klassijuhataja
Arvan, et 12.e klassi õpilased võiks tudengina
1. avardada oma võimekuse ja võimatuse piire: harjutada enesedistsipliini ning samas olla alati valmis spontaanseiks tegudeks ning luua ja leiutada ning kindlasti katsetada – karsumdi!;
2. teha mõnda aega midagi, mis pole otseselt seatud sihiga seotud: olla vabatahtlik Ugandas või Maarja külas või leida oma viis kergel meelel kojameheametit pidada (kassapidaja koht on juba hõivatud);
3. iseend mitte kole tõsiselt võtta, pigem vaimustuda päevadest ja öödest ning sädemega inimestest, kellega koos olles on kõigel vabaduse ning rõõmu maik.
– Tiina Pluum
12. e klassijuhataja