Kui vaadata aknast välja, siis ei saa just erilisest suvest rääkida. Ilmad on jahedad ja suvi mängiks justkui peitusemängu, kord ilmutab, siis jälle kaob ära. Paratamatult õues puhuv külm tuul ja pidevad vihmahood erilist suvetunnet ei ärata. Küll aga äratab suvetunde teatav vabadus. Vabaduse tunne, et kõik ongi läbi. Aeg on asuda teele, hakata ise langetama otsuseid, ise mõtlema, mis on enda jaoks parim.
Jutt sellest, kuidas keskkooliaeg möödub imekiirelt kõlab klišeena, kuid pean ka ise tunnistama, et tõepoolest nii on. See on lausa hirmuäratav. Kartlikust kümnendikust sai abiturient ja abituriendist Hugo Treffneri Gümnaasiumi vilistlane ning varsti on juba käes hetk, kus toimub klassikokkutulek, millega tähistatakse 10 aasta möödumist keskkooli lõpust. Kus te näete ennast 10 aasta pärast? Kas see samm, mis te nüüd peale lõpetamist astute, viib teid lähemale sellele kujutluspildile?
Lõpetajate hulgas oli mitmeid, kes selle kolme aasta jooksul oma aega Miilangusse panustasid. Ma loodan, et ka see on miski, mida te sooja südamega meenutama jääte ja meie tegemistel ka edaspidi silma peal hoiate.
Minu erilised tänusõnad lähevad Eliisale, kes oma suure töö ja vaevaga Miilangusse kogu oma südame pani. Samuti Laurale, kes moodustas Eliisaga ühe väga hea koosluse Miilangu tegemisel ja juhtimisel. Samuti tänan toimetajaid Mari-Liis Kullamaad, Kaarel Kreed, Oto Tuult, Aksel Johannes Parti, Kai Karin Sikku, Kadri Orgu, kes kõik meie koolilehte panustasid ja meile mõnusat lugemist pakkusid.
Kallid lõpetajad, õigeid valikuid ja meelekindlust oma eesmärkide täideviimisel!