Neljapäeval, 3. detsembri õhtupoolikul võis kuulda Munga tänaval kõndides hõiskeid – HTGs elati valjuhäälselt kaasa 133. aastapäeva balli peremehe- ja perenaise valimisele ning pingelist võistlust vaatama tulnud rahvahulgal oli raskusi istumispaiga leidmisega. Kohtunikelaua taga istusid seekord õpetaja Aare Ristikivi, endine balli perenaine Sandra Ivanov, kooli vilistlane Raiki Kalda ning balli peakorraldaja Anna-Lisa Aavik. Teemaks oli seekord „Tantsud tähtedega”.

Paaride mõõduvõtmist alustati osalejate tutvustamisega. Esialgu tagasihoidlikuna tunduvatel rebastel oli raske leida põhjust, miks just nemad on parimad. Arvatavasti jäädi lootma oma oskustele ning turundusele nii suurt rõhku ei pööranud. Sellest hoolimata suutis mõni paar teistest erineda ning silma paista. Järgnes tantsude esitamine ja seejärel pidi iga paar läbima õhtujuhtide poolt antud ülesande. Selleks võis olla muinasjutu või väikese etteaste mõtlemine, midagi kuulmata, teise inimese jutust aru saamine või mõni muu improvisatsooniline ning lõbus esitus.

Üllatav algus

Tantsimist alustas 10.e klass. Nad olid humanitaaridele omaselt leidnud väga loova lahenduse ning ammutasid inspiratsiooni nähtavasti balli teemast, milleks seekord Müsteeriumite Villa. Nimelt ei olnud publikul aimugi, kes klassi meespoolt esindab. Blondi neiu kõrval seisis keegi, kellele oli pähe tõmmatud paberkott. Üllatusena võttis tantsust osa peaaegu kogu klass, kuid nägu oli näha vaid solistil Sandral, kellel oli ka ainsana valge kleit, ülejäänud olid riietatud musta ning jäid pigem tagaplaanile. Tants ise oli küllaltki aeglane ning salapärane. Tantsupartnerid vahetusid Sandral mitu korda ning alles tantsu lõpus selgus, et tema kõrval seisab klassikaaslane Robert, keda miskipärast terve õhtu jooksul Kiuriks hüüti. Ka selle põhjused jäävad teatavaks müsteeriumiks. Kohtunikud hindasid terve klassi kaasamist kõrgelt, kuid arvasid, et sammud jäid vaid tatsumiseks. Igatahes oli see väärikas algusnumber.

Võistlus jätkus põnevalt

Loodusklass paistis silma väga lummava ning kaasahaarava tantsuga, esinejateks Meeri ja Märt. Neil oli ühtne teema ning lugu. Ka kohtunikud kiitsid nende läbimõeldud esitust ja jäid etteastega rahule. Meeri imekaunis kleit kogus samuti mitmeid komplimente.
Kolmandad olid 10.a klassi end ennist tantsulõvideks nimetanud Liisa ja Indrek. Nemad võlusid publikut tehnilise täpsuse ning kiirusega. Etteaste tekitas kananaha ihule ning samuti tundusid nad omavahel väga hästi sobivat. Kohtunike arvates oli kaugele näha, et tegemist on tantsijatega. Negatiivse poolena toodi välja vaid vähest harjutamist. Sellegipoolest jäi nende väga tugev esitus kõigile meelde.

Hääli püüti rekvisiititega

Henri ja Ireen, 10.d klassi õpilased, kes juba tutvustamise ajal püüdsid tähelepanu oma enesekindluse ning lõbususega, alustasid numbrit salapärase akordionipala ning raamatulugemisega. Ka nende tants jutustas lugu, seda oli võib-olla keeruline mõista, kuid näha oli, et Henriga juhtus tihti “midagi” – õnnetused justkui jälitasid teda, üks komistus järgnes teisele. Kokkuvõttes tegid nad kauni esituse, kohtunikel oli vaid noormehest kahju, sest esituse käigus kukkus ta mitmeid kordi. Jääb vaid loota, et see oligi nii plaanitud.

10.b rokkis sajaga

10.b klassi saatis seekord võistlustulle kaks paari, küllap oli nende võidujanu eriti suur. Alustasid Kärt ja Arnold. Nende esimeseks looks oli laul Muumiorust ja see külvas publikus omajagu elevust. Tants oli küllaltki dramaatiline, ent väga armas. Kohtunikud täheldasid, et Arnold naeratas iga kord, kui eksis, kuid jäid rahule. Väärika punkti panid esitustele Siim ning Loona, samuti 10.b klassist. Nende esinemist oli kaunis vaadata, ka kohtunikud märkisid, et paar nautis seda, mida tegi. Koostöö oli hea, kritiseeriti vaid neiu juuste kohendamist ning Siimu korralike kingade puudumist. Ülesandega, milleks oli teha lühike improvisatsiooniline etendus, said nad hiilgavalt hakkama.

Võitis lemmik

Pärast konkursi toimumist võis kuulda erinevaid teooriaid, kes korraldab balli järgmisel aastal. Pika ootamise järel kuulutas huvijuht Uve Saar balliõhtul kell 23.30 välja võitjad, kelleks olid seekord Siim ja Loona 10.b klassist, kes napsasid endale ka publiku lemmiku tiitli. Üle mitme aasta osutusid balli peremeheks ja perenaiseks reaalklassi esindajad. Seega jääb üle vaid oodata järgmise aasta balli. Jõudu ja jaksu!

15.12.12 - 3 - 8807
Poisile kott pähe ja tantsima: e-klassi meespoole esindajal oli terve aeg kott peas ja alles lõpus saadi teada, kes ta tegelikult on.