Juba kolmandat aastat järjest korraldab Miilang aktsiooni „Rattaga kooli”, et meelitada õpilasi auto või bussi asemel vahelduseks rattaga liiklema.

Selleaastane, 23.septembril toimunud väga paljulubav üritus tõotas ilma pärast läbi kukkuda – vihmane ja pakaselt külm sügisilm ei meelita kedagi ratta selga. Kastanid tõi tulest välja treffneristide sihikindlus ning kalduvus eneseohverdamisele, küllap mängis rolli ka võidutahe. Hoolimata klassikalisest Eesti sügisilmast, jõudsid kondimootoriga edukalt kooli lausa 83 entusiasti.

Auhinnad

Magusa peaauhinna osaliseks sai 11.b klass, kus oli kõige rohkem rattureid. Eriti hämmastav oli nende originaalsus – küll tuldi lihtsalt üks ratas näpuotsas või hoopistükis miniatuursema variandiga oma “ratast” registreerima. Veel valis Miilangu toimetus vägilaste seast välja rattamissi ja -misteri. Rattamissiks osutus Liisa Ansip (11.b) ja tema tööloom, mis juhuslikult on väga sarnane õpetaja Tiina Pluumile E11 poolt juunis kingitud raudhobuga. Rattamisteri tiitli pälvis tubli rebane Mattias Mäeots (10.e) oma ülistiilse vanakoolikaga, mis sobis ka tema enda muheda olekuga. Lisaks suurematele auhindadele oli ka lisapreemiaid nagu: “Tõelise spordimehe ratas”, “Kõige rõõmsam ratas” või “Kõige retrom ratas”.

Rattapäev 1
Rattajahil: “Kõige retrom ratas”.