Riskivaba pirukas

Nii maitsev, et ainult puru jääb alles… kui seegi

500g külmutatud pärmi-lehttainast
300g hakkliha
1pk Knorr Fix maitseainesegu bolognese
konservananassi
3 tomatit
200g riivjuustu
pitsamaitseainet/pune
1 muna

Lase külmutatud taignal 2 tundi sulada. Prae pannil hakkliha ja lisa bolognese maitseainesegu, hauta umbes 3 minutit. Viiluta tomatid, ananassid. Kui tainas on üles sulanud, rulli see poole cm paksuseks plaadiks ja lõika kaheks. Aseta üks pool küpsetusplaadile, pane peale hakklihasegu, tomatid, ananassitükid, riivjuust ning maitsesta pitsamaitseainega. Tõsta taigna teine pool piruka peale ja suru kahvliga servad kokku. Peale lõika noaga väikesed augud, et tainas ahjus olles liialt ei kerkiks. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga. Seejärel küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Kokandusnurk2
Kokandusnurk1


Liiga ahvatlev brownie

Šokolaadine, mahlane, vastupandamatu…

115g võid
200g tumedat šokolaadi
2,5dl suhkrut
3 muna
0,5tl soola
2,3dl jahu
2spl kakaod

Sulata veevannil või ja šokolaad(kuumuta kastrulis vett ning pane šokolaad ja või kausiga selle peale sulama, sega). Vahusta suures kausis omavahel suhkur, munad ja sool. Vala sulatatud šokolaad munasegu hulka, sega läbi. Lisa jahu ja kakao ning sega veel.
Soovi korral lisa taignale šokolaaditükikesi/ komme/ m&m-se.
Vooderda 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Vala segu vormi ning küpseta 175 kraadi juures 28 minutit.

Kokandusnurk3
Kokandusnurk4