Ehk oled koolis „puhtjuhuslikult“ peale sattunud kirglikule amelemisele mõnel koolipingil? Või oled isegi kuulnud neid kirglikke matsuvaid suudlusi, mis kostuvad garderoobisoppidest?

Tõsiasi: Selliseid pilte võib me koolis näha iga päev: meelaid pilke, sooje kallistusi, matsuvaid suid.  Aga kus on akadeemilisus? Kuhu jäetakse vallalised?  Kadedus ajab ju ometi roheliseks. Kas saame sellised näod ka kunagi pildile?

Tõsiasi: Selliseid pilte võib me koolis näha iga päev: meelaid pilke, sooje kallistusi, matsuvaid suid. Aga kus on akadeemilisus? Kuhu jäetakse vallalised? Kadedus ajab ju ometi roheliseks. Kas saame sellised näod ka kunagi pildile?

Jah, sel ajal kui Sina daydream’id ainsastki häbelikust pilgust, laseb mõni meist ringi lausa kolmel hobusel ja ei häbene seda avalikult välja näitamast. Nagu näha – treffnerist on küllaltki julge ja oma suhteelu varjus ei hoia, vastuoksa, vahel näib, et võisteldakse lausa kaunima või nunnuma paari tiitli nimel. Või peetakse arvet pigem selle üle, kes kiiremini partnereid vahetab? Õhus on tundeid, pisaraid ja kevadisi lõhnu ning tulevikule ei kipu keegi veel niipea mõtlema. Nautigem hetke, pärast meid tulgu või veeuputus!

Partner iga hinna eest

Näib, et selle aasta moeks ja võtmesõnaks on endale partner haarata aasta vanemast või nooremast klassist. Kuigi ütlus, et hunt kodu lähedalt ei murra, Treffneri oludes paika ei pea: 10.e on eesrindlik klass klassisiseste suhete loomisel. Kõrghetkel oli klassis korraga lausa neli paari. Ilmselt on kümme-eelased lihtsalt niivõrd laisad, et kaugemalt otsimisega vaeva nägemine oleks tülikas ettevõtmine – iga mees jäägu ikka enda liistude (loe: neiude) juurde.

Ehk oli asi hoopis ballis, Titanicus ja meelelistes tantsukavades, mis hõõguvad söed sütitasid? Oh, muidugi, ei saa unustada ka rebaste loodusklassis talve keskpaigas korraks lõkkele löönud armusuhteid, mis küll kahjuks esimeste lumesulamisvetega ära kustusid. Siiski-siiski! Oleks lausa häbematus jätta mainimata neid imeilusaid paare, mis on sel aastal tekkinud rebaste ja üheteistkümnendate klasside õpilaste vahel. Lausa lust vaadata nende igapäevast miilustamist aatriumi teisel korrusel! Näib, nagu omavaheline suhtlemine on täiesti täisejärguline, sest esmajärjekorras tuleb kaasõpilastele jätta mulje endast kui staarpaarist.

Miilustamine valguses ja varjus

Eriti aktiivsetena on silma jäänud neiu ja noormees, kes koolis küll miilustavad avalikult, kuid Rüütli tänaval käest hoides kõndimine on mõlemale ilmselt veel piinlik. Oh te armsakesed! Samuti on märgata tegusat paari, kes privaatsuse mõttes on valinud pigem pikad koridorid ja nurgad, kuhu igaühe silm ei ulatu.

Kuid mida arvab õnnetu kaasõpilane, kellele jäävad tülikad paarid vaid jalgu? Mõni astub mööda, öeldakse mõni sarkastiline märkus või kallatakse nahaalselt vett peale! Kõike juhtub. Tundub, et üksik treffnerist on üsna keevaline ja teiste õnn on pigem õnnetus! „Kui mujal asutustes on suitsuruumid, võiks meie koolis olla mingi eraldi ruum paaridele,” andis üks tüdinud rebane idee. „Me võiksime neilt ruumi sisenemise eest raha küsida – ostaks selle eest klaveri,” oldi kohe ratsionaalsusega väljas.

Ühisel nõupidamisel leiti, et kelder kui vaba pind oleks piisavalt privaatne, sopiline ning ideaalselt eraldatud! Vajadusel saab tuled ka kustu panna! Kaevati ka selle üle, et alumise korruse garderoobidesse olevat koolipäeva keskel vahel lausa piinlik minna – ablas matsutamine kappide taga ajavat raudsemagi närviga inimestel südame läikima. Suudlejaid publik ei häiri, kostab vaid kohtlast naeru ning show läheb täie hooga edasi! Probleemiks on ka humanitaarkoridori pehmel mööblil lamavad paarikesed. Me mõistame, et see on üks käidavamaid kohti terves majas, kuid ehk suudate tähelepanuvajadust rahuldada mõnel teisel moel. Olge loovamad!

Jõudu, noored

„See on noortele tingimata ilus aeg,” arvas Aime Punga, „aga ärme tee ilusast inetut, hoiame töö- ja eraelu lahus. Ma usun, et see on keeruline.” Siiski oli õppealajuhataja ka veidi tõre: „Olen neist nii mõnelegi juurde läinud ja edu soovinud!”

Kevad pole veel kulmineerunud, suhted on varmad tekkima ja veel väledamad lagunema. hoidke silmad-kõrvad lahti, sest kunagi ei või teada, mil Cupido nool teid tabab ning kõik te päevad on täis lillelõhna, kadedaid pilke ja pikki öid Toomemäel! Armumisteni!