Kantselei: ruum number 101
Elanikud: sekretär Ketlin Taidre ja valvurid Eeva-Eili Kask, Maia Käppa, Hando Tinni, Aino Saar.
Põhiülesanne: koolielul silma peal hoidmine

Ketlin õpetab: Kui Vikerraadiot palju kuulata, siis saab  väga targaks.

Ketlin õpetab: Kui Vikerraadiot palju kuulata, siis saab väga targaks.

 

Talongid

Kõige põnevam aeg kantselei jaoks on igakuine toidutalongide jagamine. Nendeks päevadeks on kõik kantselei elanikud tagajalgadel ja valmis, et neid värvilisi lipikuid, millega treffnerist sööklas oma toiduportsu lunastab, võimalikult kiiresti välja jagada. Sekretäri sõnul on see aastatepikkuse kogemuse tulemus: “Algselt printisime makstud õpilaste nimekirju välja ja tõmbasime neid käsitsi maha. Nüüd on elektroonika sellest võitu saanud ja läheb kiiremini ka.” Muudel päevadel käib kantseleist läbi keskmiselt 5-10 õpilast, kes oma talongi koju on unustanud. Nende nimed märgib sekretär eraldi märkmikku.

Rebased ja rutiin

Kantseleil on aga tähtsaid ülesandeid veelgi. Just seal tegeletakse uute õpilaste vastuvõtmisega, kantakse neid sisse Eesti Hariduse Infosüsteemi (EHIS) ning väljastatakse õpilaspileteid ja matrikleid. Ketlin on kursis absoluutselt kogu koolielus toimuvaga. On ju tema just see inimene, kes vaatab, et õpetajate kohviruumis oleks piisavalt kohvi. Samuti tänu koopiamasinatele jõuab kogu õpetajate gossip kantseleisse.
Esmaspäevad on asutuse 101 jaoks kõige tegusamad: hommikul kell 9 algab juhtkonna koosolek, vaadatakse üle infoleht, mis prinditakse infominutite ajaks kantseleis välja. Esmaspäeval on kõige rohkem talongide koju unustajaid; esmaspäeval on kõige rohkem asjaajamisi; esmaspäeval tuleb ära teha kõik, mis reede õhtul tegemata jäänud.

Valvurite elu

Kantseleis elavate valvurite töö on aga veelgi rutiinsem. Nemad avavad hommikul kell 7 kooli, käivad koolimaja läbi, panevad tualettidesse paberid ja kooli külge lipu. Kui kool on tööks käivitunud, tulevad esimesed õpilased. Valvur, kelle valdustes on kõiki uksi avav imevõti, aitab võtme koju unustanud õpilastel kappe avada. Valvur sulgeb kooli õhtul 10 ajal, kusjuures jalutab enne kogu koolimaja läbi. See ringkäik pidavat umbes pool tundi aega võtma. Samuti peab valvur avama ja sulgema turvauksi ning olema valmis eriolukordade puhuks. Valvelauast on ülevaade kõikidele kooli sisenevatele inimestele. Tunniplaani muutuste korral peab valvur helistama õigel ajal humanitaarainete õpetajate toas asuvat koolikella.