Reedel, 6. oktoobril tähistas HTG koolipere õpetajate päeva. Läbivaks teemaks oli aloha, mis tähendab havai kultuuris armastust, rahu, kaastunnet ja kõige ümbritsevaga kooskõlas elamist. Miilang kogus kokku päeva kõige lõbusamad ja värvikirevamad hetked ning nüüd on need teie ees. 

Päeva alustuseks ootas õpetajaid aulas 12.c väike muusikaline tervitus koos värskendavate troopiliste smuutidega. Nagu fotolt näha, ei jäänud rannameeleolust mitte keegi puutumata.

12.c klass
Foto: Kädi Rõõmus

Koolimaja, eriti just aula kaunistati juba hommikul kõikvõimalike suve ja puhkust meenutavate esemetega kuni basseinimänguasjadeni välja.

Lisaks korraldajate läbiviidud tundidele leidus osade klasside koolipäevas veel üllatusi. Näiteks õpetas eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anne-Ly Lehtla 12.a klassile kirjanduse asemel hispaania keelt. Õpiti üksteist hispaania keeles tervitama ning kasutati uusi oskusi omavahelises vestluses. 

Aktusel astusid performance`i stiilis vaatemänguga publiku ette 12.c klassi õpilased, kes maalisid omaloodud muinasjutu „Augusti koolitee” põhjal fotol ilutseva kunstiteose. 

Katkend muinasjutust (autorid Marie Elise Kanarik ja Kertu Virumäe): 

„Augusti aju oli juba informatsiooniga üle kuhjatud, kuid koridoris püüdis Siim Oks ta kinni ja kutsus füüsika katset vaatama. Nad läksid aatriumi, kus Jaan Paaver maas lamas, Madis Reemann ülemiselt korruselt vaskkuulikese alla viskas ja Agnes Vask selle põrkamist kolleegi kõhul tähelepanelikult jälgis. Nad seletasid Augustile ära kogu katse sisu ja tegelikult üldse kogu füüsika, nii palju, kui see seletatav on.”


Augusti koolitee
Foto: Madli Maran

Havai-teemalise päeva puhul oli õpetajatel palutud riietuda suvistesse värvilistesse rannapeo riietesse. Mõned suvitajad õnnestus fotograafil ka lähikaadrisse püüda. 

Treffneri õpetajad rannameeleolus
Fotod: Kädi Rõõmus