Foto: athenacinema.com

“1+1” on südamlik ja humoorikas lugu halvatud rikkurist Philippe’st (Francois Cluzet) ja mustanahalisest eksvangist Drissist (Omar Sy). Philippe, kes on kogu oma elu armastanud riske, palkab Drissi endale hooldajaks. Sellest töölähetusest areneb sõprus, mis ületab kõik sotsiaalsed ja varalised barjäärid.

Filmi teevad ilusaks suurepärane režissööritöö (Olivier Nakache ja Eric Toledano) ja kunstiliselt kaunid stseenid. Film rõhub vaataja tunnetele, jutustades ühe tõsielulise loo köitvas ja hingestatud võtmes. Driss päästab Philippe’i masendusest, aidates tal leida elus võimalusix tema füüsilisest puudest hoolimata. Tänu Drissile kohtub Philippe uue armastusega ning õpib taaskord elust rõõmu tundma.

Olgu filmi moraaliks võimaluste leidmine igasugustes tingimustes, põhimõttekindlus ja tehtud vigadest õppimine. Filmist on tänaseks saanud ülemaailmne fenomen ning kõigi aegade edukaim mitteingliskeelne linateos terves maailmas. Omar Sy võitis filmiga César’i auhinna parima näitleja kategoorias.