Ma mõtlesin pikalt ja jõudsin järeldusele, et ei hakka seda raamatut arvustama tavaliste arvustuse pidepunktidena, vaid teen seda meie, treffneristide silmade läbi.

Raamat, millest on juttu, kannab pealkirja „Suurelt mõtlemise maagia” ja autoriks on David J. Schwartz.

David J. Schwartz oli Ameerika kirjanik ja elukoolitaja. Ta oli turunduse professor ja tarbijarahanduse õppejõud Georgia osariigi ülikoolis.

Raamat “Suurelt mõtlemise maagia”
Foto: Apollo

Ilmselt oleme me kõik käinud raamaturiiulite vahel ringi mõttega, et tahaks midagi lugeda, midagi uut teada saada. Minuni jõudis käesolev teos täiesti juhuslikult. See kirjutis neelas mind endasse kiirelt ja väga intensiivselt. Aga kuidas see mind mõjutas? Kuidas see võib teid mõjutada? Kõik raamatud mõjutavad suuremal ja vähemal määral. ALATI! Ma tahan, et kõik saaksid selle raamatuga ise põhjalikult sõbraks saada, seetõttu ei taha ma raamatust sellisel viisil rohkem rääkida, sellisel viisil, kus mõte pole selge. Ma toon ühe näite igapäevaelust, mis selles raamatus on ideaalselt lahti seletatud. Olen üsnagi veendunud, et me kõik oleme olnud olukorras, kus üks või teine inimene tundub meile hirmus, ebameeldiv, kõhedust tekitav. See tunne võib meid rajalt kõrvale viia ja tekitada täiesti tühist stressi. Kujutame olukorda, kus meid ootab ees jaapani keele suuline arvestus. Esimene vaatenurk oleks selline: see õpetaja on hirmus, ma kardan teda. Teine, suurelt mõtleja vaade aga selline: õpetaja on ka inimene, meil on rohkem sarnasusi kui erinevusi (ei tohi ära unusta viisakust ja lugupidamist), me oleme kõik inimesed, minu tulevikku ja enesetunnet ei saa mõjutada üks ebaõnnestunud arvestus. See situatsioon on iga inimese enda mõtlemise koht. Võtke sekund ja kujutlege, kuidas teie käituksite. Kas tekkis huvi raamatu vastu? Oleme targad, laseme ennast aidata ning õpetada ja peame meeles, et usk iseendasse on edasiviiv jõud.