“Kultuuripärandi aasta 2013” oli tänavuse Kolme Kooli Kohtumise peateema. 8. novembri varahommikul istusid umbes 30 treffneristi bussi ning sõitsid Tallinna 21. Kooli, kus neid ootas soe vastuvõtt.

“Saabusin just tagasi Kolme Kooli Kohtumiselt (KOKOKO-lt), kus Treffneri õpilased kohtuvad ja kõrvutavad endid humanitaarvaldkonnas Tallinna 21. Kooli ja Pärnu Sütevaka omadega. Võin öelda, et nautisin seekord Tallinnas korraldatud üritust täiega ning kõigi kolme kooli noorte etteasted olid tõeliselt meeldejäävad. Kõlab paatoslikult, kuid aeg-ajalt tuletatakse mulle teravalt meelde, et andekaid noori õpetada on päris suur privileeg,” postitas õpetaja Toomas Jürgenstein 9. novembri päeval oma Facebooki seinale.
Tõepoolest, 8.-9. novembril võtsime mõõtu kahe nimetatud sõpruskooliga, saime koosolemisest palju rõõmu ja inspiratsiooni ning olime igati edukad. Võistlesime õige mitmetel aladel: võõrkeeltes, kus tõlgiti luuletusi ja jutte ning tehti näidendeid, kunstitööd pandi kõrvuti, sportmängudes oli tihe rebimine, Eesti mängus vaadeldi teadmisi ja treeniti mälu ning õhtuses “Tähtede tantsud” show-etendusel tantsiti rahvatantse.
12 korda on kokku käidud, loodame, et traditsioon jääb püsima. Järgmisel aastal on vastuvõtjaks meie kool ning kuraditosina jagu mõtteid on uueks õppeaastaks peas podisemas.