Olen kindel, et olete näinud poelettidel ilutsemas kohukesi. Raudselt olete ka märganud, et maitsete valik võtab silme eest kirjuks. Kiires elutempos tüdinevad inimesed kergesti ning seda teavad ka ettevõtted, mis viib neid arendustöödeni. Jõulude puhul on Tere, Saare ja Jänks välja andnud pühade eri. 

Kuu jooksul hoogsalt populaarsust kogunud Jänksi piparkoogi kohuke tekitas muidugi soovi seda ka ise proovida. Sellest ka mõte korraldada jõulukohukeste lahing. Ehk leiame vastuse küsimusele: „Miks Jänksi kohuke nii palju hype’i saab?”

Esimeseks katsealuseks võtsime Saare kohukese, mis on piparkoogimaitseline. Täidiskreemi peamine rõhk on vanillimaitsel, kuhu sisse sulanduvad õrnad piparkoogimaitsenoodid. Õhuline täidis sobib suurepäraselt pehme kakaoglasuuriga.

Jänksi piparkoogikohuke on ainus, milles võisime nautida mitut eri maitselist kihti. Piparkoogikiht oli tihke, aga samas ka pehme. Oleksin oodanud rohkem muskaadi ja nelgi maitseid, mis muudavad piparkoogi hõrguks, kuid sellegipoolest oli tegu maitsva suutäiega. Teise kihina pakkus head kontrasti kreemjas vanillikiht. Neid koos hammustades meenutas tekstuur juustukooki. 

Tere kohuke on neist kolmest ainus, millel on jogurtiglasuur šokolaadi asemel. Täidis on sarnaselt teistega vanillimaitseline, kuid piparkoogilisandi asemel leidub seal vaarika tükke. Täidis on kreemine ja see on kindlasti kolmest magusaim kohuke. Samuti ainus kohuke, mille täidis on tükiline, mitte siidjas. 

Avastasime, et Jänks ei ole ilmaasjata populaarseim. Võrreldes teiste kohukestega, on Jänks tänu piparkoogimaitse esile tõstmisele jõulueri võitja ja tõeline pühadetunde tekitaja.