HTG INFO
Nr. 2

17. september 2007


 

Juhtkond tänab

  • huvijuht Uve Saart, kõiki õpilasi ja õpetajaid, kes aitasid kaasa sügispikniku korraldamisele Taevas-kojas;
  • õpetajaid Toomas Jürgensteini, Tiina Pluumi, Aare Ristikivi, Maia Käppat, Priidu Beierit, Helgi Teringut ja Kristiina Pungat humanitaarklasside õpilastele praktikalaagri ettevalmistamise ning läbiviimise eest Vargamäel.
Meeldetuletus!

11. - 12. klasside õpilased, kes ei ole veel võtnud välja riigieksami-tunnistust, saavad seda teha kolmapäeval, 19. septembril teise suure vahetunni ajal kabinetis 209. Pärast nimetatud kuupäeva tagastatakse välja võtmata tunnistused Riiklikusse Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskusesse.

Teated

  • Esmaspäeval, 24. septembril toimub infominutite ajal auditooriumis mittetulundusliku organisatsiooni YFU Eesti tutvustus. YFU (Youth For Understanding) põhitegevuseks on õpilasvahetuse korraldamine erinevate riikide vahel. YFU asutati 1951. aastal Ameerika Ühendriikides ja tegutseb hetkel enam kui 45 riigis üle maailma. YFU missiooniks on erinevate kultuuride tutvustamine, tolerantsi ja vastastikuse teineteisemõistmise kasvatamine läbi vahetu kontakti teise rahvusega. YFU usub, et vahetusprogrammide kaudu on õpilastel võimalus tajuda maailma kultuuride erinevust, arendada ennast, oma väljendusoskust, õppida enese-kindlust ja avatust uuele.
Tutvustusele on oodatud õpilased, kes huvituvad tulevikus vahetus-õpilasena välisriigis õppimisest. Kõigil teistel õpilastel toimuvad klassijuhataja infominutid.
  • Tuutorite ja kümnendike kohtumispaik ja infopunkt on sellel aastal jälle aatriumis. Kui REBASEL on nõu ja abi vaja, siis aatrium on üks hea koht abivalmis koolikaaslase - TUUTORI leidmiseks. Info jagamist, ürituste läbiviimist koordineerivad 11. klasside tuutorite esindajad Siim Täkker (11.a), Sigrid Vanker (11.b), Kairit Pahla (11.c), Kerli Lubja (11.d), Kaija Rumm (11.e). Tuutoriteks on registreerunud kokku 108 11. klasside õpilast.
  • Kooli raamatukogu lugemissaal ootab lugejaid ja õppijaid!
  • 11. ja 12. klasside õpilased, kes soovivad endale tellida kooli teklit, peavad sellest käesoleva nädala jooksul oma klassijuhatajatele teada andma (mütsi tellimiseks on vaja teada peaümbermõõtu).
  • Õpilaskogu üldkogu koosolek toimub 18. septembril kell 15.40 ruumis 203. Kohale palume tulla iga klassi esindajatel, huvigruppide juhtidel ja uue juhatuse kandidaatidel.
  • Koolimajas on uus kunstinäitus. Sedapuhku on tegemist Kaspar Krassi (12.a) autorinäitusega "Lapsepõlv". Head nautimist!
  • Neljapäeval, 20. septembril algusega kell 18.00 toimub koolimajas 10. klasside tutvumisõhtu, mida korraldab 11.e klass. Täpsem informatsioon infostendilt!
  • 11.b klassis õpib kuni jõuludeni Gereon Krämer, vahetusõpilane Saksamaalt Bielelfeldi Cecilien-gümnaasiumist. Gereoni tõi meie kooli huvi Eestimaa vastu ja tahtmine õppida eesti keelt. Tema juured on Tartus, sest Gereoni vanaisa Toomas Jeremias Põld lõpetas Hugo Treffneri gümnaasiumi 1938. aastal. Hoolimata kõrgest vanusest külastab hr. Põld järgmisel nädalal oma endist kooli.
  • Head saksa keele õppijad!
Kes tahaksid osaleda Euroopa Liidu teemalisel seminaril Saksamaal 15.-20. detsembril 2007, tulge palun kolmapäeval, 19. septembril pärast 8. tundi kella 15.30-ks ruumi 204.
  • Oktoobrikuu toiduraha maksmise viimane kuupäev on 25. september. Talongid väljastatakse kantseleist 27. - 28. septembril. Kui õpilane sööb arvestuste nädalal (15.-19.10.), on oktoobris 20 toidupäeva (20 x 15 = 300.-, poisteports 20 x 22 = 440.-). Kui õpilane arvestuste nädalal ei söö: 15 toidupäeva (15 x 15 = 225.- või poisteports 15 x 22 = 330.-).
Sport
 
Kooli sügispiknikul Taevaskojas toimunud spordivõistluste tulemused:

Teatevõistlus rõngastega - I koht 11.b, II koht 11.d, III ja IV kohta jäid jagama 10.c ja 10.e.

Penaltite löömise võistluse võitsid võrdse tulemusega 10.a ja 12.a, III koha saavutas 12.d.

Pingeliselt kulgenud köieveo võitis 11.b, II kohale tuli 12.c ning III ja IV kohta jagasid 12.a ja 12.d.

Täname aktiivset publikut ja tublisid võistkondi!